"Bolsonaro Dışı" sloganı altında işçi sendikaları, öğrenciler ve çeşitli sosyal kesimlerin birlikte başlattığı yürüyüş geniş kesimler tarafından desteklendi.

Brezilya'nın belli başlı şehirlerinde Başkan Jair Bolsonaro'ya karşı 100'den fazla örgüt ve sosyal hareket, yürüyüş için harekete geçti.

Gerçekleştirilen yürüyüş, "Bolsonaro Dışı" sloganı altında işçi sendikalarının, öğrencilerin ve çeşitli sosyal kesimlerin destekleriyle düzenlendi.

Cumhurbaşkanına karşı protestoları organize edenler, Bolsonaro'nun görevden alınmasını talep etmenin yanı sıra, acil yardım ve Covid-19'a karşı toplu aşılamayı da talepleri arasında sıraladılar. 

Gündemde, hükümetin pandemi karşısındaki eylemlerini araştıran, işsizliği kınayan ve eğitim fonlarında ve özelleştirmelerde kesintiye gidilmesini reddeden Senato komisyonuna destek de yer aldı.

Ulusal Öğrenci Birliği (UNE) miting sırasında 10 nedenin listelendiği bir belge yayınladılar.

UNE başkan yardımcısı Elida Elena, "Bolsonaro hükümetinin halk eğitimine ve ölüm politikasına yönelik saldırılarını kınamak için gerekli tüm sağlık önlemleriyle sokakları işgal etmeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim