Büyükşehir Belediyesi Hayatlara Dokunuyor: Elif Güneş'in Başarı Hikayesi

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Engelsiz Yaşam Parkı ile özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin hayatlarında önemli farklar yaratılıyor. Bu değişimi deneyimleyenlerden biri de Elif Güneş ve kızı Ezgi Güneş.

Elif Güneş, bir yıldır ataksi rahatsızlığı olan 25 yaşındaki kızı Ezgi ile birlikte Engelsiz Yaşam Parkı’na gidiyor. Parkta sunulan dekoratif el sanatları kursuna katılan Elif Güneş, burada el işlerini geliştirdi ve çevresinden gelen siparişlerle sevdiği işi kazanca dönüştürmeyi başardı. Bu sayede aile bütçesine katkı sağlayan Güneş, emeğinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.

K-1 Konteyner Kent’te su sorununa el atan Başkan Tutdere: “Belediye emrinizde” K-1 Konteyner Kent’te su sorununa el atan Başkan Tutdere: “Belediye emrinizde”

Büyükşehi̇r Hayatlara Dokunmaya Devam Edi̇yor (4)

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, özel gereksinimli çocukların fiziksel, ruhsal ve psikolojik gelişimine katkı sunarken, çocuklarını merkeze getiren annelere de çeşitli kurslar sağlıyor. Elif Güneş, parkta makrome malzemelerden çanta ve sepet gibi ürünler yapmayı öğrendi ve bu ürünler büyük beğeni topladı.

"Arkadaşlarıyla burada olmak, kızımı mutlu ediyor"

Elif Güneş, kızı Ezgi'nin Engelsiz Yaşam Parkı'nda ve Engelsiz Yaşam Merkezi'nde aldığı hizmetlerden memnun olduğunu belirterek, “Kızım arkadaşları tarafından çok seviliyor. Ataksi rahatsızlığı nedeniyle yürümekte zorluk çekiyor, ancak burada olmak onu çok mutlu ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde bilgisayar kursu da alıyor. Ben de el işleri kursuna katılıyorum ve bu işi çok seviyorum” dedi.

Güneş, el işi sayesinde kazanç sağlamasının önemine değinerek, “Şimdiye kadar pek fazla çanta yapmamıştım ve hocamdan öğrendim. Emeğim boşa gitmiyor ve kazanca dönüşüyor. Hem aileme katkı oluyor, hem de bir şeyler başardığım için beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehi̇r Hayatlara Dokunmaya Devam Edi̇yor (3)

"Burası adeta 2. evim gibi oldu"

Özel birey çocukların anneleriyle bir arada olmasının önemine vurgu yapan Güneş, çocuklarının farklı rahatsızlıkları olan annelerin birbirlerini daha iyi anladığını belirtti. "Engelli anneleri fazla bir yere gidemiyor. Burada kendimizi rahat hissediyoruz çünkü birbirimizin sorununu anlıyor ve aynı şeyleri yaşıyoruz. Engelsiz Yaşam Parkı’na bir yıldır geliyoruz ve burası adeta ikinci evim gibi oldu" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi