ÇAĞLAYAN’DA ADALETE BARİKAT!

Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’in aralarında bulunduğu 7 gazetecinin yargılandığı Çağlayan Adliyesi’nde kurulan barikatlar tepki çekti.

Daha önce baro başkanlarına yönelik kurulan polis barikatını kaldıran CHP’li Mahmut Tanal, “Adaletin dağıtıldığı yerde barikat olmaz” diyerek durumu tepki gösterdi.

Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenini haberleştiren gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Her ayrıntısı çok önceden ortaya çıkan olayı kaleme aldıkları için "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar" ve "MİT kanununa muhalefet" suçlamasıyla yargılanan gazetecilere destek amacıyla sabahın erken saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gelen, duruşmayı takip edenler arasında CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal da vardı.

TANAL: ADALETİN DAĞITILDIĞI YERDE BARİKAT OLMAZ

Duruşmanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi’nde kurulan barikat dikkat çekti.

“Çoklu baro” düzenlemesine karşı direnen baro başkanları ve avukatların nöbet tuttuğu Ankara Kuğulu Park’ın polis tarafından çevrilmesine “parkın halka kapatılamayacağını” belirterek karşı çıkan ve kurulan polis barikatını kaldırdığı görüntülerle gündeme gelen CHP’li Mahmut Tanal, adalet sarayında barikat kurulmasının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Adaleti barikatlar kurarak sağlayamazsınız!” başlığıyla tepkisini içeren video görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştığı Mahmut Tanal, barikatlara yaslanarak “Türkiye dışında adliyesinde bu kadar barikat olan başka ülke yoktur. Burada güya adalet dağıtılıyor. Adaletin dağıtıldığı yerde barikat olmaz ki. Bu barikatlar, adalete kurulan barikattır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim