11/11/2022 Prag'da, Piramit Galeri'deki Fuji Merkezi'nin desteğiyle, sanat alanında felsefe doktoru, Sanatçılar Birliği üyesi, modern batik ustası Delafruz Bagirova'nın kişisel sergisi, "Sınır Tanımayan Sanat" konulu konferans düzenlendi.

 Etkinliğin açılışına Avrupa'nın farklı ülkelerinden tanınmış kişiler, sanatçılar, sanat eleştirmenleri, güzel sanatseverler ve medya temsilcileri katıldı.

 Sergi açılışına yaklaşık 200 davetli katıldı.

 Sergide, sanatçının Azerbaycan halılarından oluşan yeni koleksiyonu ve ipek (batik) üzerine yaptığı eşsiz resimlerin de sunulduğu sergide yabancı halkın beğeni ve ilgisini topladı.

 Delafure çok yönlü ve çok yönlüdür.  İpek ve keten üzerine yaptığı harika tasarımlarla tanınıyor.  Çalışmaları, çeşitli yerel ve uluslararası sergilerde defalarca halkın ilgisini çekti.

 (Brüksel, Lüksemburg, Paris, Almanya, Türkiye, Kore vb.)

 Sergide, sanatçının yerel ulusal kültürden, ulusal motiflerden ve geleneklerden ilham aldığı ve işine yansıyan memleketi Bakü hakkında birçok söz söylendi.

 Akşam sadece resimle değil, Vagif Mustafazade'nin milli müziği ve sanatçının memleketinin milli tatlılarıyla da dopdolu geçen gece, konukların hafızasında uzun süre kalacak sıcacık izlenimler yarattı.  Size daha fazla yaratıcı başarı diliyoruz!!!

Editör: Haber Merkezi