Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok farklı meslek ve alt meslek grubu ortaya çıktı. Son dönemde gençlerin ilgi alanı içerisine dahil olan yazılım ve bilgi teknolojileri güvenliği hakkında ünlü yazılım güvenliği uzmanı Cengiz Emre Başocak önemli bilgiler paylaştı.

Bilgi teknolojileri alanında kariyer planlayan gençlere tavsiyelerde bulunan Cengiz Emre Başocak; “Bilgi teknolojileri, günümüzde oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Bu alan içerisinde farklı bileşenlerle yer almanız mümkün. Bilgi teknolojileri ve yazılımda en önemli bileşenin güvenlik altyapıları olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda gelecekte çok daha önemli bir yerde olacağını belirtmek de mümkün. Dolayısıyla bilgi teknolojileri alanında kariyer planlayan gençlere yazılım ve altyapı güvenliğini gözden geçirmelerini tavsiye ederim.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Yeniliklere Karşı Her Zaman Açık Olmak Gerekiyor”

Yazılım güvenliği ve bilgi teknolojileri alanında var olabilmek için gerekli olan kriterlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cengiz Emre Başocak; “Bilgi teknolojileri ve yazılım alanında faaliyet gösterecek olanlar, yeniliklere karşı her zaman açık olmalı. Günümüzde siber saldırıların herhangi bir stabil seyri olduğunu söylemek mümkün değil. Siber saldırılar oldukça komplike ve geniş yelpazeli bir etki alanını içine alacak şekilde büyüyor ve genişliyor. Dolayısıyla yeniliklere açık olarak her zaman bu saldırıların içeriği ve hedefleri hakkında bilgi sahibi olunmalı. Aksi durumlarda sistemlerin ve yazılımların açıklarını keşfetmek ve dolayısıyla önlem almak mümkün olmayabilir.” İfadelerini kullandı.

“Sürekli Araştırarak Gelişmenin Önü Açılmalı”

Gençlerin dünya ile bağlantı içerisinde olması gerektiğine vurgu yapan Cengiz Emre Başocak; “Gençlere en önemli tavsiye sürekli araştırarak gelişmenin önünü açmaları yönünde. Siber saldırılar, güvenlik altyapıları, yazılımlar, yapay zeka ve bilgi teknolojilerine ilişkin her şey, daimi bir gelişim içerisinde. Üstelik bu gelişimin hızını takip etmek oldukça güç. Son derece hızlı ve takip edilemez ölçüde gelişiyor. Eğer bilgi teknolojilerinde, özellikle yazılım güvenliğinde önemli bir bileşen olmak istiyorsanız, tüm bu gelişim sürecini yakından takip ederek dünyada neler olduğu hakkında fikir sahibi olmalısınız. Gençler, bu konuda sürdürülebilirlik üzerine geliştirilen eğitim programlarından faydalanabilir ve her zaman işin için olmayı başarabilir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilisim