Lice Devlet Hastanesi Sorunları Gündemde

Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo'nun girişimleriyle gündeme gelen Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi, uzun süredir yaşanan sorunlarla mücadele ediyor.

2017 yılında yapılan Deprem Analiz Raporu'nda hastanenin kullanıma uygun olmadığı tespit edilmesine rağmen, altı yıl geçmesine rağmen herhangi bir güçlendirme veya yenileme çalışması yapılmadı.

Sıcak Havaların 4 Tehlikeli Etkisi Sıcak Havaların 4 Tehlikeli Etkisi

Yaklaşık 112 bin kişiye hizmet veren hastanenin ameliyathanesi ve anestezi uzmanı bulunmasına rağmen cerrah eksikliği yaşanması, kamu sağlık hizmetinin durma noktasına gelmesine neden oluyor. Sadece dört doktorun görev yaptığı hastanede birçok branşın eksik olması, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını engelliyor.

Milletvekili Cupolo'nun Sağlık Bakanlığına verdiği önergeye gelen cevapta, yeni bir Devlet Hastanesi yapılması için çalışmaların başlatıldığı ancak henüz net bir aşama belirtilmemiştir.

Hastanenin lojmanlarında yaşanan bakım ve onarım eksiklikleri de dikkat çekiyor. Lojmanların oturulmayacak durumda olduğu iddiaları, hastane çalışanlarının yaşam şartlarını olumsuz etkiliyor.

Lice, Kulp, Kocaköy ve Hani ilçelerinden gelen taleplerin artmasıyla birlikte, hastanenin yetersizliği Diyarbakır il merkezi hastanelerinde sağlık iş yükünün artmasına yol açıyor.

Sorunların çözümü için hızlı bir şekilde harekete geçilmesi ve Lice halkının sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmesi için gereken adımların atılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi