ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ ADLİYE BİNASI ÖNÜNDE KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

ADANA BAROSU, KESK, İHD, CHP, HDP, EMEP, Dersimliler Derneği, DAD üye ve yöneticilerinin destek verdiği basın açıklamasında ÇHD Adına açıklamayı Avukat Aysel KAYA okudu. Kaya’nın konuşmasının ardından ÇHD MYK Yöneticisi Avukat Ümit BÜYÜKDAĞ ve Adana Barosu adına Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin GÜMÜŞ birer konuşma gerçekleştirdiler.

Katılımcı kurumlar adına Avukat Aysel KAYA tarafından okunan basın metni şu şekilde;

“Adil yargılanma hakkı istemiyle başladıkları açlık grevini 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ölüm orucuna çeviren meslektaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın yaşamları artık kritik aşamada. Adli Tıp Kurumu Raporuna rağmen hukuka aykırı bir şekilde, cezaevinden daha kötü şartlardaki hastanelerde tutuluyorlar.

Meslektaşlarımızın adil yargılanma talebine Türkiye’nin ve Dünyanın her yerinden destek açıklamaları geliyor. Bugün birçok Baro Başkanı meslektaşlarımızı tutuldukları hastanelerde ziyaret ettiler ve ardından İstanbul Barosu’nun ev sahipliğinde sürece ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

ADİL YARGILANMA HAKTIR, VAZGEÇMEYECEĞİZ!

EBRU VE AYTAÇ YAŞASIN!”

Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal`ın da aralarında olduğu birçok meslektaşlarımızı hedef alan ve 2011 yılından bu yana sistematik şekilde sürdürülen baskı ve zor uygulamalarının ve yargı süreçlerinde uğranılan hak ihlallerinin takipçisi ve tanığıyız.

Türkiye`de adil yargılanma hakkının sistematik şekilde ihlal edildiğine, yargı bağımsızlığından söz edilemez bir noktaya gelindiğine, savunma hakkının ve savunmanlık mesleğinin boyunduruk altına alınmak istendiğine tanığız. Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın da aralarında bulunduğu müvekkillerimiz ve meslektaşlarımız da bu koşullarda yürütülen bir süreç ile adil yargılanma hakları her yönden çiğnenerek mahkûm edildiler.

Meslektaşlarımızın süjesi olduğu bu yargılamanın tanığı ve takipçisi hukukçular olarak, Ebru ve Aytaç`ın taleplerini tartışmasız şekilde destekliyor ve yükselttikleri çağrıyı duyuyoruz. Türkiye`de ve Dünyada gerek adil yargılanma hakkının tesisi, gerekse hukuk güvencesi, hukukçular olarak bizlerin de talebidir ve bu yolda mücadelemiz sürecektir. Tartışmasızdır ki bu mücadelede, Ebru ve Aytaç’ın varlığına, aramızda ve yanımızda olmalarına ihtiyacımız var.

Buradan başta Yargıtay olmak üzere yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Meslektaşlarımızın sağlık durumları kritik aşamada olup, bir an önce tahliyeleri sağlanmazsa geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşanacaktır. Bizler Ebru ve Aytaç`ı kaybetmek istemiyoruz! Tahliyeleri sağlanırsa, onların yaşamları hakkında aldıkları bu kararı yeniden değerlendirmeleri konusunda ısrarcı olacağımızı taahhüt ediyoruz! Yaşanan bu hukuksuzluğa siz son verin ki, biz meslektaşlarımızı yaşatalım!

ADİL YARGILANMA HAKTIR, VAZGEÇMEYECEĞİZ!

EBRU VE AYTAÇ YAŞASIN!”

Editör: TE Bilisim