CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ; "Milli Mücadele ruhunun canlandırıldığı efeler diyarı Aydınımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Yıldız mesajına şu şekilde devam etti;

Aydın’ın kurtuluşu, bağımsızlık aşkının tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır Aydın’ın kurtuluşu, bir milletin yeniden varoluşunun eşsiz bir örneğidir. Bu anlamda 7 Eylül gururla ve inançla kutlamamız gereken önemli bir gündür.

Yörük Ali Efe'nin, Demirci Mehmet Efe'nin, Albay Şefik'in, Çete Ayşe'nin hissettikleri özgürlük ateşi bugün de bizlerin içerisinde tazeliğini korumaktadır.

Aydın ilimiz ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünde, efelerimizin ve Aydın halkının gösterdiği mücadele ruhunu her alanda canlandırmalı, bu zorlu şartlar altında kurtardığımız değerli topraklarımızda  jeotermal enerji gibi bilinçsiz bir şekilde sürdürülen çalışmalara izin vermemeli ve tarım alanında verimli olan bu topraklarımıza sahip çıkmalıyız. Yaşadığımız süreçlerden ders alarak gençlerimize mücadele ruhu aşılamalı ve Memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını gönülden kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.

Editör: TE Bilisim