CHP ADANA İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI METE ÇELEBİ; “18 YILLIK AKP İKTİDARI YAP-BOZ TAHTASINA DÖNDÜRDÜKLERİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARTIK CAN ALMAYA BAŞLADI” DEDİ.

Mete Çelebi, CHP Adana İl Binasında Gerçekleştirdiği Basın Açıklamasında Eğitim Alanında Yaşanılan Sorunlara Dikkat Çekti.

Çelebi'nin gerçekleştirdiği basın açıklamasında sorunlar şu şekilde ifade edildi;

Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 virüsüyle birlikte ülkemizde de sekteye uğrayan eğitim sisteminde yaşanan aksaklıkların çözümsüzlük boyutuna ulaşması ve gerek öğrencilerin gerekse öğretmenlerimizin hayatlarına kast edecek boyutlara gelmesi sebebiyle bu açıklamayı toplumsal ve siyasal bir sorumluluk olarak yapma gereği duymaktayız.

18 yıllık AKP iktidarı yap-boz tahtasına döndürdükleri eğitim politikaları artık can almaya başladı..

İktidara geldikleri günden bugüne eğitim sisteminin temelleriyle oynayan, 18 yılda atadıkları 7 bakan ile 7 farklı sistem deneyen AKP hükümetlerinin icraatları 18 yılın sonunda insanlarının canına mal olmaya başlamıştır.. Ülkemizin içerisinde buluğunu sıkıntıları görmezden gelip 1000 odalı saraylarında lüks içinde yaşayarak pembe tablolar çizerek gerçeğin görülmesini istemeyenler, yurttaşın çektiği çileyi yok sayanlar elbet yıkılmaya mahkûmlardır.

AKP iktidarlarında gerçekleşen özelleştirmeler eğitimin kamusal niteliğini ortadan kaldırıp ticarileştirirken diğer yandan da sistem ve müfredat değişiklikleriyle eğitimin içeriği tamamen dönüştürüldü. Eğitimin kamusal niteliğinin aşındırılması farklı gelir grupları arasındaki fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığı gibi, ülkemizin her alanında olduğu gibi burada da Zengin- fakir farkını bizlere bir kez daha hissettirmiştir.

Öğrencisinden, öğretmenine can vermektedir..

21.yüzyıl dünyasında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yurttaşları çatılardan, yüksek tepelerden internete bağlanmaya çalışıp, can vermektedir. Ülkemizin ciddi alt yapı sorununu görmezden gelen Milli Eğitim Bakanı EBA sistemi ile mutlu olabilir hatta onur duyabilir. Fakat yurttaşlarımız EBA denilen sisteme giriş yapabilmek için büyük çileler çekmekte, büyük sıkıntılar yaşamaktadır.  Ve hatta öğrencisinden öğretmenine can vermektedir..

Konya’da bir öğretmen çiftin bebekleri, canlı ders verdikleri sırada balkondan düşerek yaşamını yitirmiş, Maraş’ta da 50 yaşındaki edebiyat öğretmeni Aziz Serin ise internette yaşadığı sorun nedeniyle öğrencilerine ders anlatabilmek için çıktığı tepede, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Bugün ise 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Çınar Mert EBA sistemine bağlanabilmek için çatıdan düşerek can verdi. Bu ölümlerin sorumlusu hiç kuşkusuz iktidara geldikleri günden bu yana eğitimi hedef alan, ana sınıfından üniversiteye kadar her kademede saldırılar düzenleyen eğitim alanındaki sorunları daha da derinleştiren, pek çok yeni sorunun da ortaya çıkmasına neden olan AKP iktidarıdır.

“EBA başımızı yedi. Günlerdir EBA ile uğraşıyorduk. Olmadı, çocuğumuzun hayatına mal oldu. Oğlum gitti diyen 8 yaşındaki evladını toprağa veren acılı baba Önder Mert’in feryadına bizler de ortak oluyoruz !!

​​​​​​​​​Mete  ÇELEBİ

​​​​​​​ADANA İL GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI

Editör: TE Bilisim