CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, TBMM'de yaptığı konuşmada 25 yıl önce eczacılık mesleğine başlarken giydiği beyaz önlüğüyle kürsüye çıkarak önemli açıklamalarda bulundu. Gezmiş, eczacılığın 185. yıl dönümünü kutlayarak tüm eczacıların ve eczane çalışanlarının Eczacılık Bayramı ve haftasını tebrik etti.

Eczacılar Sağlık Hizmetlerinin En Güçlü Halkasıdır

Eczacıların sağlık hizmetlerinin en güçlü halkası ve halkın en yakın sağlık danışmanları olduğunu vurgulayan Gezmiş, her geçen yıl umutsuzluğa kapıldıklarını ve artan sorunlarla mücadele ettiklerini belirtti. Ülke genelinde 130 binden fazla eczacı ve eczane çalışanıyla büyük bir aile olduklarını ifade eden Gezmiş, hükümetin “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında hayata geçirdiği yanlış politikaların hem eczacıları hem de hastaları çaresizliğe sürüklediğini söyledi.

Devlet Desteği Yetersiz, Sorunlar Katlanıyor

Gezmiş, ateş düşürücü çocuk şuruplarının devlet tarafından artık tam olarak ödenmediğini ve 130 TL'lik bir şurubun 75 TL'sini ebeveynlerin ödemek zorunda kaldığını belirtti. Koruyucu sağlık ödeneğinin yetersiz olduğunu ve HPV aşısının hala ödenmediğini dile getirdi. Belediyelerin bu konuda çalışmalar yaptığını ve kendilerine teşekkür etti.

Emekli hastaların raporlu ilaçlarında kutu başına 300-400 TL fark ödemek zorunda kaldığını, daha önce fiyat farkı ödemeden aldığı ilaçlara artık 2000-3000 TL'ye varan fiyat farkları ödediğini söyleyen Gezmiş, bu durumun emeklileri zor durumda bıraktığını vurguladı. İlaç temininde yaşanan sıkıntılara değinen Gezmiş, ilaç fiyatlarındaki farklar ve eşdeğer ilaç bulunamaması nedeniyle hastaların mağdur olduğunu belirtti.

CHP’li Yazgan, yerel basın için Meclis kürsüsünden iktidara seslendi:  ‘Yanlış yapıyorsunuz’ CHP’li Yazgan, yerel basın için Meclis kürsüsünden iktidara seslendi: ‘Yanlış yapıyorsunuz’

Eczacılar Ücretsiz Nöbet Tutuyor, Meslek Hakkı İstiyoruz

Eczacıların, ülkede ücretsiz 24 saat nöbet tutan tek meslek grubu olduğunu ifade eden Gezmiş, tüm olumsuzluklara rağmen insanlığa daha iyi hizmet edebilmek için kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi. Eczacılık meslek hakkı ve nöbet hakkının verilmesi gerektiğini belirten Gezmiş, halkın ilacına rahatça ulaşabilmesi ve eczacıların daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Eczacının Sesi, Halkın Sesidir

Konuşmasını, “Eczacının sesi, halkın sesidir” diyerek sonlandıran Gezmiş, eczacıların halk sağlığına hizmet etmeye devam edeceğini ve sağlık alanında yaşanan sorunların çözümü için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi