CHP’Lİ KARAKOZ: “İNCİR ÜRETİCİSİNİ ENFLASYONA EZDİRMEYİN” CHP’Lİ KARAKOZ: “İNCİR ÜRETİCİSİNİ ENFLASYONA EZDİRMEYİN”

Ekonomik sıkıntılar, artan borç yükü ve ödenemeyen kredilerle mücadele eden Türkiye'deki esnaflar, şimdi de Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla alınan kredilerin faiz oranlarındaki ani artışla karşı karşıya. Bu durum, zaten zorlu bir dönemden geçen esnafı iflasın eşiğine getiriyor.

Esnaf, borçlarını ödeme konusunda güçlük çekerken, satışlarını yenileme şansı bulamadan ve biriken kredilerle boğuşurken, Kefalet Kredi Kooperatifleri'nden gelen faiz oranlarında yaşanan yüzde 100'e varan artış, adeta bir darbe etkisi yaratıyor.

Konu hakkında açıklama yapan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, son altı yılda yüz binlerce esnafın kapısına kilit vurduğunu belirtti ve bu yılın başından itibaren on binlerce esnafın iflas ettiğine dikkat çekti. Akay, "Esnaf, borçlarını nasıl ödeyecek? Bu faiz artışı, esnafı daha da kötü bir duruma sokacak ve birçok esnafın iflas etmesine neden olacak. İktidar ve kooperatif yöneticileri, bu yanlış karardan derhal geri adım atmalı" dedi.

Esnaf ve sanatkarlar ile Kredi ve Kefalet Kooperatifleri arasındaki faiz artışı, esnafın zaten zorlu ekonomik koşullarını daha da ağırlaştırarak iflas riskini artırıyor. Bu durum, esnafın geleceği konusunda ciddi endişelere neden oluyor.

Editör: Haber Merkezi