CHP Milletvekili Nurten Yontar: "Fahiş Fiyatlar Kanunu ve Ekonomik Kriz Üzerine Eleştiriler"

DEVA Partisi Milletvekillerinden Ortak Tepki: "Meclisin işlevsizleştirilmesine İzin Vermeyeceğiz" DEVA Partisi Milletvekillerinden Ortak Tepki: "Meclisin işlevsizleştirilmesine İzin Vermeyeceğiz"

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, dün Meclis'te görüşülerek kabul edilen Fahiş Fiyatlar Kanunu'nu sert bir şekilde eleştirdi. Yontar, kanunun amacının fahiş fiyatlarla mücadele etmek olmasına rağmen, artan fiyatların asıl sebebinin AKP'nin yönetim anlayışı olduğunu savundu.

Yontar'ın açıklamalarından bazıları şöyle:

  • Dünya genelinde gıda fiyatları yıllık yüzde 7,7 düşerken, Türkiye'de yüzde 70,5 arttı. Bu artışların nedeni dış güçleri bahane etmek yerine, iktidarın yanlış politikalarından kaynaklanmaktadır.

  • En kötü beyaz peynirin kilosu bile 250 lirayı, sütün litresi ise 40 liranın üzerini gördü. Gıda enflasyonu, pazarlarda oyunların oynandığını göstermektedir.

  • Asgari ücretin 17 bin lira olmasına rağmen açlık sınırı 17 bin 725 liradır. Bu durum, asgari ücretli bir ailenin sadece karnını doyurmak için ekstra 725 liraya ihtiyaç duyduğunu göstermektedir.

  • Vatandaşların milli gelirden aldığı pay her geçen gün azalmaktadır. Yoksulluk artmakta, gençler umutsuzluğa sürüklenmektedir.

  • Ekonomik sebepler boşanma ve intihar vakalarını artırmaktadır. Piyasada çekler ve senetler ödenemez hale gelmiştir.

  • Ekonomideki bu kötü gidişatın sorumlusu, iktidarın saraylara, lüks uçaklara, geçilmeyen köprülere ve uçulmayan havalimanlarına verdiği önceliktir.

Yontar, ekonomik kriz, yoksulluk ve işsizlikle başa çıkmanın, kanuni düzenlemelerin yanı sıra toplumsal ahlakın güçlendirilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Ahilik Kültürü'nün yeniden canlandırılması gerektiğini ifade eden Yontar, toplumun ahlaki değerlerinin AKP iktidarıyla yerle bir edildiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi