105. Yıl Kutlamalarında Gurur ve Mutluluk

Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 105. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919, emperyalizme karşı bir ulusun cesurca direnişiyle, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı oldu. Türk milleti, tarihin en büyük kahramanlık destanını, birlik ve beraberlik içinde yazdı. Her koşulda kendi istiklaline sahip çıkan milletimiz, 19 Mayıs'ı istiklal mücadelesinin sembolü haline getirdi.

KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor

Büyük Atatürk, 19 Mayıs'ı gençlere armağan ederken aynı zamanda Cumhuriyetimizi de onlara emanet etmiştir. Bizler, bu tarihi sorumluluğun bilinciyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti idealine odaklanıyoruz. Milletin iradesi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını damgalayacaktır.

Bugün, umutsuzluğa kapılmadan, 105 yıl önceki kararlılıkla, umutla ve heyecanla mücadelemizi sürdürme zamanıdır. İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Gülcan Kış
CHP Mersin Milletvekili

Editör: Haber Merkezi