Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli mücadelemizin kurtuluşa giden yolda ki en önemli karargahı olmuştur.

Milli iradenin temsil organı, egemenliğimizin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü ile, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin  temelleri atılmış, ulusal egemenliğimiz tüm dünyaya ilan edilmiştir.

23 Nisan, karakteri bağımsızlık ve özgürlük olanların bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük devrimi tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği gün olan 23 Nisan 1920’de, Türk milleti kendi kaderini kendi tayin etme hakkını elde etmiştir.

104 yıllık miras, bizlere egemenliğimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize daha fazla sahip çıkma görevini yüklemiştir.

Bağımsızlık ve özgürlüğümüze yönelik tüm saldırılara karşı, dün olduğu gibi bugünde üstesinden gelme azim ve kararlılığındayız.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti olma gururu ve onuru ile, tarihi sorumluluğumuzun farkındayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken bu sorumluluk ile demokrasi mücadelemize devam etmekteyiz.

Ayhan Barut'tan Meclis'te 'Et ve zam' isyanı Ayhan Barut'tan Meclis'te 'Et ve zam' isyanı

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. 

Tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. 

Editör: Haber Merkezi