Yıldırım KAYA; Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanına Çağrımdır: Muhtarların Çığlığına Ses Verin

Pandemi sürecinin başından bu yana canla başla çalışan muhtarlarımız şimdi de filyasyon ekiplerinde görevlendirildi. Mahallesinde köyünde her gün yüzlerce kişiyle iletişim halinde olan muhtarlarımızın Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların evde denetimini yapması sağlıklı bir karar değildir. Muhtarlarımıza virüsün bulaşması demek hastalığın tüm mahallelere, köylere yayılması demektir.

Vefa destek gruplarında görevlendirilen muhtarlarımız aylardır vatandaşın ekmeğini, suyunu, alışverişini kapısına kadar ulaştırıyordu. Filyasyon ekiplerine de dahil edilmeleri hem riski arttırdı, hem de iş yükünü ağırlaştırdı.

Hayatlarını ortaya koyarak işlerini en iyi şekilde yapan muhtarlarımızın asgari ücretle çalıştırılmaları da ayrı bir vurdumduymazlık ve vefasızlıktır.

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, Covid-19’un yayılma riskini göz önüne alarak muhtarlarımızı filyasyon ekiplerinden çekmelidir. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya da çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi için muhtarlarımızın çığlığına ses vermesi çağrısında bulunuyorum.

Editör: TE Bilisim