Dr. Müzeyyen Şevkin, mahalle sakinlerinin mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı.

Şevkin, Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evleri yıkılacak olan yurttaşların mağdur edildiğini belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'u göreve çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evleri yıkılacak olan yurttaşların mağdur edildiğini belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u göreve çağırdı. Yaşadıkları evlere düşük kamulaştırma bedeli belirlenen mahalle sakinlerinin proje kapsamında verilecek evler için ayrıca büyük bir borç yükü altına gireceğini aktaran Şevkin, vatandaşa çare bulunmasını istedi.

Şevkin Meclis konuşmasında

"6 bin kişiyi ilgilendiren, 20 Ağustos 2020 tarih ve 2848 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile riskli alan ilan edilen Adana’nın Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evleri yıkılacak yurttaşlar büyük mağduriyet yaşıyor.

Yaşadıkları evlere ve arsalarına çok düşük kamulaştırma bedeli belirlenen mahalle sakinleri kentsel dönüşüm projesi ile adeta çıkmaza sürüklenmiştir. Dar gelirli yurttaşlarımız daha fazla borç yükü altına sokulmuştur.

Evinizden çıkın

Cumhurbaşkanı kararı ile ‘evinizden çıkın’ tebligatı alan, evlerinin değeri, karşılığında alabilecekleri ev veya işyeri, kira gibi konularda belirsizlik yaşayan, resmi bir belge sunulmayan vatandaşlarımızın kış ayına gireceğimiz şu günlerde çaresizlikle baş başa bırakılması vicdansızlıktır.

CHP Adana Milletvekilleri olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u sorumlulukla hareket etmeye, mağduriyeti önlemeye çağırıyoruz." dedi

Editör: TE Bilisim