CHP’Lİ TUTDERE: BARAJ VE SULAMA PROJELERİNE AKTARILMASI GEREKEN KAMU KAYNAKLARI YANDAŞ MÜTEHATİLERE AKTARILDI

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, tarımsal sulamada yaşadıkları sorunlar nedeniyle üretmekten vazgeçmek üzere olan Adıyaman’ın köylerini ziyaret etti. 

Ziyaretleri sırasında kamu kaynaklarının harcanma yöntemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, AKP’nin mali disiplinden uzak ve bilinçsiz yöntemlerle kamu kaynaklarını israf ettiğini, yandaş müteahhitlerin cebini dolduran yöntemlerle de devletin kasasını boşalttığını ifade etti.

AKP İktidarı Yolsuzluk Gündemini Olağan Hale Getirdi

Milletvekili Tutdere, “Yoksullukla mücadele edeceğimize iktidarın yolsuzluklarıyla mücadele eder hale geldik. AKP iktidarı maalesef yolsuzluk gündemini olağan hale getirdi. Artık yolsuzluklarla boğuşan bir Türkiye var. Fakat biz sonuna kadar bununla savaşacak ve mücadele edeceğiz. Halkımızın alın terinin birilerine peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Türkiye’de siyasi ve ekonomik krizin hüküm sürdüğünü, iktidarın ise yönetim kabiliyeti kaybettiği için yaşanan bu krizi yönetemediğini, Türkiye’yi adeta uçuruma savurduğunu dile getiren Milletvekili Tutdere, ülkenin kaynaklarının çarçur edilerek kaynak yetersizliğinden dolayı tamamlanması gereken hayati sulama projelerin bir türlü hayata geçirilemediğini ifade etti.

Kamu Kaynaklarının Kimlere, Hangi Yöntemlerle Aktarıldığını Biliyoruz

Adıyaman’daki yatırımların hayata geçirilmeme sebeplerini sıralayan Tutdere, kamu kaynaklarının kimlere, hangi yöntemlerle aktarıldığını biliyoruz ifadelerini kullanarak, “Adıyaman’daki yatırımların bir türlü bitirilmemesinin iki önemli nedeni vardır. Bunlardan birincisi kaynak yetersizliği, ikincisi ise iktidarın Adıyaman’a yeterli ilgiyi göstermemesidir. Barajlara ve sulama kaynaklarına aktarılması gereken kamu kaynaklarının hangi yandaş müttehitlere, hangi yöntemlerle nasıl aktarıldığını hepimiz biliyor ve görüyoruz. İktidarın bu yanlışını ise Adıyamanlı hemşerilerimiz ödüyor. Adıyaman’ın birçok köyünde tarımsal sulamada yaşanan sorunlar nedeniyle köylülerimiz üretmekten vazgeçmek üzere. Üretimin devamlılığı ve köylülerimizin refahı için mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP’nin yarattığı bu talan düzenine ise hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son verecek, mağdur edilen bütün insanlarımızın sorunlarını çözeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim