DEM Prti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, TBMM Genel Kurulunda Filistin halkının dostları DEM Parti’dir, sosyalistlerdir. dedi

AKP, 7 Ekim’den bu yana sürekli Filistin halkının dostu olduğunu söylüyor ama birazdan vereceğim verilerle kimin dostu olduğunu hep birlikte göreceğiz; ne kadar samimi olup olmadıklarını da göreceğiz.

Eğer AKP iktidarı çok samimi olduğunu iddia ediyorsa, önce ekonomik, askerî ve siyasi tüm ilişkilerini İsrail'le kesmelidir. Öncelikle kendi büyükelçisini Türkiye'ye çağırmalıdır. Filistin halkına ait bir yardım koridoru oluşturmalıdır. Ama baktığımızda, İsrail'le olan hiçbir ticari ilişkilerini kesmemiştir. Malatya'daki radar üssünü ve İncirlik üssünü kapatmamıştır. Bütün istihbari bilgileri İsrail'e vermiştir.

Peki, ticaret ilişkilerine baktığımızda kimleri görüyoruz? İlk başta AKP'ye yakın olan ve bir dönem bakanlık yapmış, vekillik yapmış kişileri ve kişilerin çocuklarını ortak olarak görüyoruz. Bunların bazılarını saymak isterim: Mesela, Manta Denizcilik; sürekli gemileriyle ticaret yapıyor. Ortağı kim? Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'dır. Peki, Oras Denizciliğin ortağı Erkam Yıldırım kimdir? Binali Yıldırım'ın oğludur. Peki, Hatay'daki Ro-ro gemisinin sahibi kimdir? İbrahim Güler. Kendisi, Hatay'da AKP ilçe başkanlığı yapmış, 2019 yılında belediye başkan adayı olmuştur.  Bütün ticari şirketlere baktığınızda sürekli AKP'lileri görürsünüz. AKP iktidarı, kendisine yandaş olan, kendisiyle birlikte hareket edenleri zengin yapmaya yönelmiştir. Son yıllarda yapılan bütün ticari ilişkilerde bunu görüyoruz. Zorlu Enerji elektrik üretiyor, İsrail'e elektrik veriyor. Filistin halkımızın elektrikleri kesik, Filistin halkı aç susuz yaşarken Zorlu Enerji zengin oluyor. Demek ki buralara bakacağız.

Kabloyu kim üretiyor? Denizli’de bulunan  Pamukkale Kablo şirketi kablo üretiyor; bu şirket Büyük Birlik Partisine aittir.

MHP sıraları da duysun. Antalya vekilleri “Ben ticareti vatan, millet Sakarya için yaptım.” dedi ama bu kürsüde “Gazze’ye giderim.” demişti. Gazze'ye gitmeyip, İsrail'le ticaret ilişkilerine devam etmektedir.

Demek ki AKP kesinlikle Filistin halkının dostu değil, İsrail devletinin dostudur ve bu nedenle de Filistin halkına uygulanan soykırıma ortaktır. Ticaret Bakanlığı “ticareti kısıtladık” açıklamasını yaptı ama ticareti kısıtlamadığını görüyoruz. Bütün gemilerin radarlarını kapatmış durumda, Mısır üzerinden İsrail'le ticari ilişkilerine devam ediyor çünkü İsrail'le ilişkileri stratejiktir. O yüzden de İsrail'le ilişkilerini kesmesini söyleyen bütün devrimcileri, sosyalistleri, Filistin halkının dostlarını gözaltına alıyor. İstanbul'da açıklama yapan gençlere Emniyet teşkilatındaki Ayşe Yıldız işkence yapmıştır. Orada da gözaltına alınırken gördük ki AKP’nin polisleri İsrail'in dostudur, Filistin halkının dostu değildir.

CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı

O yüzden, Filistin halkının dostları DEM PARTİ’dir, sosyalistlerdir.

Editör: Haber Merkezi