Çimsa'nın Güneş Enerjisi Santrali (GES) Devreye Alındı

Çimsa, İspanya'nın Valensiya şehrindeki Buñol fabrikasında gerçekleştirdiği 4,2 milyon euro yatırımla güneş enerjisi santralini (GES) devreye aldı. Bu projenin taahhüt edilen sürede hayata geçirilmesiyle birlikte, Çimsa'nın enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 18'ini karşılaması hedefleniyor. ID Energy Group tarafından anahtar teslim kurulan 11 bin güneş paneline sahip santral, 100 bin metrekarelik alanda yer alıyor ve yılda yaklaşık 12 gigawatt saat elektrik üretecek.

Konut piyasasında son durum ne? Konut piyasasında son durum ne?

Çimsa CEO'su Umut Zenar, bu projenin sadece Türkiye'deki değil, aynı zamanda yurtdışındaki faaliyetlerinde de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki inisiyatiflerini artırarak çevresel etkiyi minimize etmeye odaklandıklarını belirtti. Zenar, "Bugün itibarıyla, tüm fabrikalarımızda yenilenebilir enerji kullanımımız yüzde 54'e ulaştı" dedi.

ID Energy Group CEO'su Benito Puebla ise projenin Buñol'da önemli bir istihdam sağladığını ve bölgedeki ekonomik ve sosyal büyümeyi teşvik ettiğini vurgulayarak, "Santralimiz, temiz enerji üretecek ve yılda 3 bin tonun üzerinde karbondioksit salınımını azaltarak çevreye katkıda bulunacak. Böylece, iklim değişikliğiyle mücadelede ve daha yeşil, sürdürülebilir bir geleceği teşvik etme misyonumuzda hayati bir rol oynayacak" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi