ADANA - Saimbeyli'de cinsel tacize ve tecavüze uğrayan 16 yaşındaki H.Ö.'nün ilk duruşmasında sanıklar suçsuz olduklarını beyan ederken, mahkemeden tutuklama çıkmadı.

Adana'nın Saimbeyli İlçesi'nde 2020'de 16 yaşındaki H.Ö. adlı kadın, Y.Ö. ve G.İ'nin tecavüz ve cinsel tacizine ayrı ayrı tarihlerde uğradığı iddia edildi. H.Ö.'nün ailesinin şikayeti üzerine Y.Ö. ve G.İ., polislerce 2021 Haziran ayında gözaltına alınarak, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen soruşturma kapsamında Y.Ö. hakkında, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamalarıyla, G.İ. hakkında ise "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan iddianame hazırlandı. İddianameyi kabul eden Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek, Y.Ö. hakkında, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamalarıyla, G.İ. hakkında ise "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan dava açıldı.

'İFTİRA ATIYORLAR'

Davanın ilk celsesi Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nce 19 Ekim'de görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Y.Ö. ve G.İ ile müdafileri ve H.Ö.'nün müdafiileri ve ailesi katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin kısa özetinin okunması ile başlayan celsede savunma yapan sanıklardan Y.Ö. üzerine atılı suçlamaları redderek, susma hakkını kullanıp, savunmasını ise avukatının yapacağını söyleyerek, "Hakkımda olan biten hepsi iftiradır, kendilerinin de kaldığı günü bilmiyorlar, biz de ne harekette bulunduğunu bilmiyorlar, oraya buraya asılsız asılsız beyanda bulunmuşlar" dedi.

G.İ. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, sanal medyada tanıştıklarını, kendisinin talebiyle evlerinin önünde buluştuklarını ve sadece elini tuttuğunu savundu. H.Ö.'nün akli dengesinin yerinde olmadığına dair duyumlar aldıktan sonra aralarında birşey olamayacağını söyleyerek, sanal medyadan engellendiğini belirten G.İ, H.Ö.'nün ağabeyinin kendisine tehdit mesajları attığını iddia ederek, beraatini talep etti. H.Ö.'nün ailesi ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, cezalandırılmalarını istedi.

'BAŞKA BİR ÇOCUKTA İSTİSMAR EDİLDİ'

H.Ö.'nün avukatı Nuri Şahin, "Sanık Y.Ö.'ün beyanlarına ilişkin olarak ısrarla müvekkilin ailesini istemediğini ama onların gelmeye devam ettiğine ilişkin beyanlarda bulunuyor, Feke Asliye Hukuk Mahkemesinde istenen telefon kayıtlarına göre günde 10-12 dakika müvekkilin eşi ile telefon görüşmeleri vardır, ikinci olarak müvekkilin eşi üzerindeki hakimiyeti ve ona karşı davranışları mevcuttur, ayrıca 8 yaşındaki M.Ö'ün de cinsel istismar edildiğine ilişkin Yaşar Öğüt'ü suçladığı Feke CBS'nin 2021/517 sayılı dosyadaki CD inceleme tutanaklarında da görüldüğü gibi M.Ö.'ün duruma tanıklık ettiği, annesinin H.Ö.'yü Y.Ö.'ün evine zorla götürdüğünü, hatta kendisini de zorla götürdüğüne dair beyanları mevcuttur, kendisinin Y.Ö. ile beraber salonda yalnız yattığı, Y.Ö.'ün eşini kendisi ile sevdiğini, H.Ö.'ü sevmediğini, Y.Ö.'ün kendisini gıdıklarından öptüğünü ve sarıldığını beyan etmiştir.

Aynı zamanda ablasını da istismar ettiğini duyduğunu beyan ettiğini bu dosyada belirtmiştir, Y.Ö.'ün beyanlarından da anlaşılacağı üzere güvenli beyanlar değildir, gerçek olmayan ve alakasız beyanlardır, bu sebeple sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz, ve sanık Y.Ö.'den şikayetçiyiz, diğer sanık G.İ.'in müvekkilime karşı olarak ahlaksız olarak yaşayan bir kadın değildir olayda 15 yaşında olan bir kız çocuğu söz konusudur, ikinci olarak Y.Ö. beyanında G.İ. için geceleri H.Ö.'ye kur yapmak mı dersiniz askıntı olmak mı dersiniz dolaşmak amacıyla evlerinin önüne gelip sesler çıkardığını beyan etmiştir, eğer ki kendisi müvekkil H.Ö. hakkında isteksiz davranıp kendisini engelliyordu neden müvekkilin peşinden kur yapıyor ve geliyordu, bunun açıklaması olarak da müvekkilin peşinden geldiği onun rızası dışında müvekkille cinsel ilişki yaşadığı ve sonrasında da müvekkili terk ettiği anlaşılmaktadır, cinsel istismar suçunun failidir, biz bu sanıktan da şikayetçiyiz, ayrıca kamu davasına katılma talebimiz de vardır, ilgili eylemlerden dolayı da cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Sanıkların müdafiileri, müvekkillerinin beyanlarına katıldıklarını ancak aleyhte beyanları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini talep etti. İddia makamı sanıkların, adli kontrol şartlarının devamını talep etti. İddia makamının talebine uyan mahkeme heyeti; eksik hususların giderilmesi için celseyi 16 Aralık'a erteledi.

(hyk/

Editör: TE Bilisim