BM Perşembe günü, ikonik Bob Marley şarkısı One Love, hayatları COVID-19 tarafından ötelenen çocukları desteklemek için müzisyenin ailesinin katkılarıyla yeniden yayınlanacak.

Bağış toplama girişimi, BM Çocuk Fonu'nun ( UNICEF ) önümüzdeki altı ay içinde önlenebilir nedenlerden ötürü her gün 6,000 çocuğun daha ölebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Hemen hemen hepsi, koronavirüs pandemisinin zaten kırılgan sağlık sistemleri ve temel hizmetlere ek yük getirdiği gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor.

Birlik çağırın, o zaman ve şimdi

1977'de Bob Marley ve Wailers tarafından birlik çağrısı ve çocukların çektiği acılarla başa çıkmak için yayınlanan çok sevilen reggae marşının yeni bir versiyonu 17 Temmuz Cuma günü satışa sunulacak.

Marley ailesinin üyeleri, dünyaca ünlü müzisyenler, çatışma bölgelerinden sanatçılar ve savunmasız topluluklardan çocuklar içeriyor.

Cedella Marley, “40 yılı aşkın bir süre önce, babam dünyada çok sıkıntı olan bir dönemde birlik, barış ve evrensel sevgi hakkında One Love yazdı” dedi. “'Bir araya gelemediğimiz bir zamanda bile, mesajı bugün hala geçerli: tek bir sevgi ve bir yürekten bir araya gelirsek bu küresel krizden geçebiliriz.”

Proje aynı zamanda One Love satın almak için yükseltilen her dolara 1 milyon dolar değerine ulaşma sözü veren mücevher markası Pandora'nın desteğine de sahip.

Daha fazla eşitlik için teklif

Tüm gelirler, UNICEF'in COVID-19 acil durumunun çocuklar için kalıcı bir kriz olmasını önlemeye yönelik küresel kampanyası Reimagine'i destekleyecek.

UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore, “One Love doğrudan bu pandemi hakkında önemli bir gerçeği anlatıyor: COVID-19'u yenmek ve çocuklar için daha eşit, daha az ayrımcı bir dünyayı yeniden canlandırmak için en iyi umudumuz küresel dayanışma ve işbirliğidir” dedi. “Pandora ile birlikte Marley ailesinin, en savunmasız çocuklara yardım etmek için cömert desteklerini, yaratıcılıklarını ve sevgilerini ödünç vermesinden çok memnunuz.”

TikTok giriş yapıyor

Ajans, One Love'dan toplanan parayı sabun, yüz maskeleri, eldivenler, hijyen kitleri, koruyucu ekipman ve çocuklar ve aileler için hayat kurtarıcı bilgiler gibi acil ihtiyaçlara cevap vermek için kullanmayı planlıyor.

UNICEF, internet platformu TikTok'un, katılmak isteyen hayranlar için özel bir etkinlik ve halka açık bir meydan okuma ile şarkı lansmanını teşvik edeceğini belirtti.

Fore, “Çoğunlukla uzun vadeli sonuçları olma ihtimali olan çocuklar ve gençler için daha parlak bir gelecek çizmek için eşsiz bir fırsatımız var” dedi. “Şiddete, adaletsizliğe ve ayrımcılığa son verilmesinden adil ve daha adil toplumlar inşa etmeye kadar gençler mesajlarını açık ve net hale getirdiler. Dünyanın geri kalanının bunu duymasının zamanı geldi. ”

Editör: TE Bilisim