Amerika Birleşik Devletleri günde ortalama 160.000 yeni COVID-19 vakasını aşarken, daha bulaşıcı Delta varyantının yayılması ve birçok öğrencinin yeni bir akademik yıl için sınıfa geri dönmesi yetkilileri ve sağlık uzmanlarını ciddi şekilde endişelendiriyor.

Pandemi, başta aşısız insanlar ve çocuklar olmak üzere hasta akınıyla hastaneleri sadece daraltmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkeyi turizm, teknoloji işletmeleri ve sosyal refah alanlarında da yıpratıyor.

Okul bölümü

Bu ay COVID-19 ile geçen yılki diğer zamanlardan daha fazla ABD'li çocuk hastaneye kaldırıldı - Delta varyantının herhangi bir yaş grubunu ne kadar ciddi şekilde vurabileceğini kanıtladı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre 20-26 Ağustos tarihleri ​​arasında her gün ortalama 330 çocuk COVID-19 ile hastanelere kabul edildi.

Bu, bir yıldan fazla bir süre içinde çocuklar arasında yeni COVID-19 hastaneye yatışlarının en yüksek oranı – CDC verilerine göre Ağustos ayında birkaç kez kırılan bir rekor.

CNN Salı günü doktorlardan alıntı yaparak, çocukları Delta varyantına karşı korumanın sadece sağlıkları ve yüz yüze öğrenmeyi sürdürmek için değil, aynı zamanda daha agresif varyantların tüm ülkeyi geri bırakmasını önlemeye yardımcı olmak için çok önemli olduğunu söyledi.

Salı öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında, Pennsylvania Valisi Tom Wolf, 7 Eylül'de eyalet çapında yürürlüğe girecek olan ve K-12 okullarının, çocuk bakım sağlayıcılarının ve erken eğitim programlarının binalarında maske takılması gerektiğini belirten bir emri duyurdu.

Vali, hazırlanan bir açıklamada, "Ofisime, velilerden yönetimden okullarda maske istenerek tüm çocukları korumasını isteyen çok sayıda mesaj geldi" dedi. "Bilim açık. Delta varyantı, çoğu aşı alamayacak kadar küçük çocuklar olan aşısızlar için oldukça bulaşıcı ve tehlikeli. Okullarda maske zorunluluğu, öğrencilerimizi daha güvenli ve sınıfta, hepimizin olmasını istediğimiz yerde tutacaktır. olmak."

"Bu kararı yerel okul yönetimlerinin vermesini tercih ettim. Maalesef ülke çapında agresif bir kampanya maske takma konusunda yanlış bilgiler yayıyor ve okul bölgelerine çocukları güvende ve okulda tutacak maske politikalarını reddetmeleri için baskı yapıyor ve gözdağı veriyor. Görüldüğü gibi çocuklar arasında vakalar görüyoruz. Pensilvanya'da ve ülke genelinde bu artış özellikle tehlikeli ve zorlu çünkü çocukları okulda tutmaya ve güvenli ve sağlıklı bir öğrenme ortamı sağlamaya çalışıyoruz."

Pennsylvania'nın aksine, Arizona federal tavsiyeleri görmezden geldi ve sınıfların yeniden başlamasından haftalar önce okul maskesi şartlarını yasakladı. Şimdi, devletin öğrencileri okula döndükçe, koronavirüs enfeksiyonları binlerce çocuğu ve öğretmeni karantinaya zorluyor.

"Artık okula dönüş kargaşası Arizona'nın sınıflarının çok ötesine geçerek Vali Doug Ducey ve diğer Cumhuriyetçi liderler için bu hızla değişen çöl savaşında siyasi bir kargaşayı ateşledi. Kargaşa, seçmenlerin bulunduğu değişken eyaletlerde valilerin karşı karşıya olduğu tehlikeli kararların altını çiziyor. The New York Times Çarşamba günü bildirdi.

Eğitim grupları, maske zorunluluğu yasağını devirmek için dava açtı ve Arizona'daki bir düzineden fazla okul bölgesi yasağa rağmen maske zorunluluğunu geçti. Rapora göre, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Florida eyaleti Ducey ve Ron DeSantis gibi valileri maskeleme yanlısı okullardan federal parayı engellememeleri konusunda uyardı.

Çoklu efektler

COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle, CDC Direktörü Rochelle Walensky Salı günü Beyaz Saray COVID-19 Müdahale Ekibi brifinginde aşılanmamış Amerikalıların İşçi Bayramı tatili hafta sonu boyunca seyahat etmemesini istedi.

"Öncelikle aşısızsanız seyahat etmemenizi tavsiye ederiz" diyen direktör, aşıları tam olan kişilerin önlem alarak seyahat edebileceğini, ancak mevcut bulaşma oranlarının onların da COVID-19 riskini riske atmaları gerektiği anlamına geldiğini de sözlerine ekledi. seyahat etmeye karar verirken göz önünde bulundurun.

Sağlık uzmanları, aşının virüsün yayılmasına karşı korunmanın en iyi yolu olduğunu ve CDC'den alınan verilere göre, 12 yaş ve üstü Amerikalıları içeren aşı için uygun olanların yüzde 38,5'inin henüz tam olarak aşılanmadığını söyledi. . Bu hafta, bir CDC aşı danışmanı tarafından sunulan veriler, aşılanmamış popülasyonda aşılananlara göre 16 kat daha fazla hastaneye yatış oranı gösterdi.

Google CEO'su Sundar Pichai, bugün çalışanlara gönderdiği bir e-postada, "on binlerce Google çalışanını gönüllü olarak kabul etmemize rağmen" şirketin gönüllü işe dönüş politikasını en az 10 Ocak 2022'ye kadar uzatacağını söyledi. Bu tarihten sonra mevcut plan, ülkelerin ve yerlerin yerel koşullara bağlı olarak zorunlu işe dönüş kararları vermesini sağlamaktır.

Herkese açık olarak paylaşılan en son plan, Google çalışanlarını Eylül ayında bir noktada ofise geri itecekti, ancak bu olmayacak. Pichai, ofisleri çalışanlarının orada şahsen olmasını beklediğinde, önce 30 günlük bir uyarı olacağını yineledi.

Bir Amerikan teknoloji haber sitesi The Verge, "Mektup doğrudan Delta varyantından bahsetmedi, ancak enfeksiyon dalgaları, birkaç Büyük Teknoloji şirketinin çalışanlarının tekrar ne zaman ve nasıl ofislere alınacağını düşündükleri için planlarını yeniden karıştırdı" dedi. Mayıs ayında Pichai, haftada üç gün ofisten oluşan yeni bir karma programın ana hatlarını çizdi, ancak bunun birçok Google çalışanı için geçerli olması birkaç ay sürecek.

Yıllık bir hükümet raporuna göre, kısmen koronavirüs pandemisi nedeniyle, çoğu Amerikalı'nın emeklilikleri için güvendiği Sosyal Güvenlik fonlarının parası 12 yıl içinde, yani beklenenden bir yıl önce tükenecek. İki Sosyal Güvenlik fonu Hazine Bakanlığı tarafından denetlenmektedir: Yaşlılık ve Yetim Sigortası Vakfı Fonu ve Engellilik Sigortası Vakfı Fonu.

Hazine Bakanlığı Salı günü yayınlanan materyallerde, "Her iki programın finansmanı salgından ve 2020'deki durgunluktan önemli ölçüde etkilendi." Dedi. İstihdam, faiz oranları, kazançlar ve GSYİH'deki bir dalışın birleşik etkilerinin yanı sıra önümüzdeki birkaç yıl için daha yüksek ölüm oranları "hepsi programların görünümünü önemli ölçüde etkiler."

CNBC, "COVID-19 pandemisi tarafından şiddetlenen koşulların, emeklilik ödemelerini azaltmak ve yaşlılık çağındaki Amerikalılar için sağlık bakım maliyetlerini beklenenden daha kısa sürede artırmakla tehdit ettiğini" ve "Sosyal Güvenlik ve Medicare için finansal görünüm, iki Ülkenin önde gelen güvenlik ağı programlarından biri, geçen yıl içinde kötüleşti."

Editör: TE Bilisim