Peder Sergiy, inananları "Rusya için ölmeye" çağıran vaazlar verdikten sonra Aralık 2020'de tutuklandı.

Salı günü intihar eylemlerini kışkırtmaktan, vicdan özgürlüğünü ihlal etmekten ve keyfi hareketler yapmaktan suçlu bulundu.

Moskova'daki mahkeme isyancı keşişi üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kremlin'i düzenli olarak eleştiren Peder Sergiy suçlamaları reddetti ve avukatları karara itiraz edeceklerini söyledi.

66 yaşındaki her zaman yeni koronavirüsün varlığını reddetti ve Rus hükümetinin virüsün yayılmasını engelleme çabalarını kınadı.

Peder Sergiy ayrıca COVID-19 hakkında çürütülmüş komplo teorileri yayması ve yanlış bir şekilde koronavirüs aşılarının insanları mikroçipler aracılığıyla kontrol etmek için sözde küresel bir planın parçası olarak geliştirildiğini iddia etmesiyle tanınıyor.

Keşiş, Yekaterinburg yakınlarındaki bir manastırda düzinelerce destekçisiyle barikat kurarken takipçilerini tecrit kısıtlamalarına uymamaya çağırdı.

O, geçen yıl çevik kuvvet polisi ve güvenlik güçleri tarafından özel bir gece operasyonu sonrasında manastırda tutuklandı.

Rus Ortodoks Kilisesi, Peder Sergiy'i manastır kurallarını çiğnediği için başrahip rütbesinden aldı ve daha sonra onu aforoz etti, ancak kararları reddetti ve polis müfettişlerinin çağrılarını görmezden geldi.

Yüzlerce destekçisinin sert direnişiyle karşı karşıya kalan kilise yetkilileri ve yerel yetkililer, onu aylarca tahliye etmeye isteksiz görünüyorlardı.

Nikolai Romanov doğumlu Peder Sergiy, daha önce bir Sovyet polis memuru olarak görev yaptı, ancak daha sonra cinayet, soygun ve saldırıdan suçlu bulundu ve 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Serbest bırakıldıktan sonra bir kilise okuluna katıldı ve daha sonra bir keşiş oldu.

Editör: TE Bilisim