Avrupa'da artan sayıda koronavirüs enfeksiyonu ABD yetkililerini vatandaşlara Almanya veya Danimarka'ya seyahat etmemelerini tavsiye etmeye sevk etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü Amerikalıları "ülkedeki çok yüksek COVID-19 seviyesi" nedeniyle Almanya'ya seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Tavsiye, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) gelen yeni tavsiyelerin ardından geldi.

CDC, "Almanya'ya seyahat etmekten kaçının. Almanya'ya seyahat etmeniz gerekiyorsa, seyahatten önce aşılarınızın tam olduğundan emin olun" uyarısında bulundu.

"Almanya'daki mevcut durum nedeniyle, tam aşılı gezginler bile COVID-19 varyantlarına yakalanma ve yayma riski altında olabilir" diye ekledi.

Danimarka, Belçika, Hırvatistan, Macaristan, Avusturya ve Hollanda'ya da CDC'nin en yüksek Seviye 4 uyarısı verildi.

Almanya'daki mevcut COVID durumu ne kadar kötü?

AB'nin en kalabalık ülkesi olan Almanya, şu anda dördüncü ve en şiddetli salgın dalgasıyla boğuşuyor.

Pazartesi günü, 30.643 yeni vaka bildirildi ve yoğun bakım üniteleri, Alman hastanelerinin 2020'de bile daha önce hiç görmediği bir oranda COVID-19 hastalarıyla doluyor .

Son dalgalanma, yavaş bir aşı alımından sorumlu tutuldu. Ülke nüfusunun sadece %68'i tam aşılıdır.

'Aşı yapıldı, iyileşti veya öldü'

Sağlık Bakanı Jens Spahn Pazartesi günü pandeminin seyri hakkında kasvetli bir açıklama yaparak insanları aşılar konusunda fazla seçici olmamaya çağırdı . 

Gazetecilere verdiği demeçte, "Muhtemelen bu kışın sonunda, bazen alaycı bir şekilde söylendiği gibi, Almanya'daki hemen hemen herkes aşılanacak, iyileşecek veya ölecek" dedi.

Ancak ülkenin önde gelen virologlarından biri olan Hendrik Streeck, DW'ye verdiği bir röportajda yoruma katılmadığını söyledi . 

Enstitü profesörü ve yöneticisi Streeck, "Şu anda durumun ciddi olduğunu kabul etsem de... Bu sonbahar veya kıştan sonra herkesin 'ya aşı olacak, iyileşecek ya da ölecek' cümlesine katılmıyorum. Bonn Üniversitesi'ndeki Viroloji, dedi.

"Bu, herkesin bu kış virüsle temasa geçeceği anlamına gelir" dedi ve böyle çalışmadığını da sözlerine ekledi.

Giden Şansölye Angela Merkel, COVID-19'un yayılmasını engellemek için mevcut önlemlerin kısır bir dördüncü enfeksiyon dalgasını evcilleştirmek için yetersiz olduğunu söyledi.

Merkel'in Pazartesi günü muhafazakar Hıristiyan Demokratların liderleriyle yaptığı bir toplantıda, "Son derece dramatik bir durumumuz var - mevcut kurallar yeterli değil" dedi. 

ABD seyahat kısıtlamalarını kaldırdı

Bu ayın başlarında, Amerika Birleşik Devletleri bir buçuk yıldan fazla uluslararası seyahat kısıtlamalarının ardından sınırlarını yeniden açtı. 

Biden yönetimi ayrıca ABD'nin uluslararası seyahatle ilgili yeni yönergelerle nasıl yeniden açılmayı planladığına ilişkin ayrıntıları açıkladı .

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, 8 Kasım'dan itibaren , "ABD'ye giden vatandaş olmayan, göçmen olmayan hava yolcularının tam aşılı olmaları gerekecek" ve "yalnızca sınırlı istisnalar dışında" uçağa binmeden önce durumlarını kanıtlamaları gerekecek.

Editör: TE Bilisim