Cumartesi Anneleri, 988. hafta buluşmalarında 30 yıl önce 1994 tarihinde Bakırköy’deki Ömür durağında polisler tarafından gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Cüneyt Aydınlar için adalet talep etti.

Dokuz8HABER muhabiri Fatoş Erdoğan'ın haberinde 

988. hafta buluşmasında basın açıklamasını İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arcan okudu.

"İstanbul Emniyeti, Cüneyt’i soran ailesine ve İnsan Hakları Derneği avukatlarına “28 Şubat 1994 tarihinde yer göstermeye götürdük, elimizden kaçıp kayıplara karıştı” cevabını verdi. Cüneyt’ten bir daha haber alınamadı. Ailenin başvurduğu tüm yetkili merciler, elleri kelepçeli, ayakkabıları bağcıksız, görgü tanıklarının beyanına göre desteksiz ayakta duramayan birinin 30 kadar polisin elinden nasıl kaçabileceğini sorgulamadan polisin firar senaryosunu esas aldı. Cüneyt Aydınlar dosyası evrensel hukuka aykırı olarak, zamanaşımı gerekçe gösterilerek kapatıldı."

Nevroz Uysal Aslan; Patnos Cezaevinde yaşanan işkence ve hak ihlalleri ile ilgili soru önergesi verdi. Nevroz Uysal Aslan; Patnos Cezaevinde yaşanan işkence ve hak ihlalleri ile ilgili soru önergesi verdi.

Editör: Haber Merkezi