Dağlık Karabağ Cumhuriyeti yetkilileri Pazar günü Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait 24 zırhlı araç ve dört insansız hava aracının bir gecede imha edildiğini bildirdi.

Karabağ savunma ordusunun raporu, 7-8 Kasım gecesi cephenin her tarafında çatışmaların devam ettiğini, en inatçı düşmanlıkların Şuşi kenti yakınlarında ve cephe hattının güneydoğu kesiminde yapıldığını belirtiyor.

Karabağ ordusunun sosyal ağ Facebook sayfasındaki mesaj; "Savunma Ordusu birlikleri, düşmana hedefli saldırılar düzenleyerek sayısız ilerleme girişimini püskürttü. Çeşitli yönlerde konuşlandırılan savaşlarda çok sayıda düşman insan gücü, dört tank, 20 birim diğer zırhlı araçlar, 11 birim araç ve dört dron imha edildi."

Düşmanlıklara paralel olarak Azerbaycan ordusunun Stepanakert ve Şuşi'ye füze ve topçu araçlarıyla saldırdığı, şehrin altyapısının zarar gördüğü kaydedildi. Mesajda, "Şafak vakti, ileri hattın kuzeydoğu ve güneydoğu kesimlerinde düşman personeli ve askeri teçhizat birikimleri tespit edildi. Ordu birimleri operasyonel-taktik durumu izliyor ve onları yok etmek için adımlar atıyor" deniyor.

Editör: TE Bilisim