Bilirkişiler için Dernek ve Federasyon statüsünde güçlü bir STK’nın temelleri Adana Bölge Bilirkişiler Derneği ile atılıyor…

Daha güçlü temsil için Kolları sıvadılar!

Çukurova bölgesinde bulunan Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı kapsayan yargı çevresinde görev alan ve sayıları 3300 kişiyi bulan, Adli Bilirkişilerin güçlü bir sivil toplum kuruluşunca temsili için, Adana Bölge Bilirkişiler Derneği’nin de öncülüğünde platform oluşturuldu.

Oluşturulan platformda; nitelikli hesaplamalar ve hizmet içi eğitim alanları, eğitim sertifikaları ve üyeler arası diyalog, işbirliği ve sivil toplumun güçlendirilmesine yönelik ortak projelerin koordineli bir şekilde yürütülerek daha kurumsal ve fonksiyonel bir bilirkişilik faaliyetinin oluşumuna zemin hazırlanacak.

Derneklerin bir araya gelerek oluşturdukları dinamizm ile daha güçlü temsil yeteneğinin oluşumu amacıyla üst kurumun; adli bilirkişilerin federasyon statüsünde, güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak temsil yapılanmasının temeli atılacak.

Adana’da Havva BOZAN’ın kurucu başkanlığında bir araya gelen kurucular kurulu, önceki gün akşam saatlerinde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

Programa; Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği, Ankara Anadolu Bölge Bilirkişiler Derneği, Kayseri Bölge Bilirkişiler Derneği başkanları katılarak, federasyonlaşma çalışmalarına destek verdiler.

Editör: TE Bilisim