Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftasında Galatasaray Meydanı'nda düzenlenen oturma eylemine, HDP'nin Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, milletvekilleri ve yöneticiler de katıldı. Eylemde, faili belli cinayetlerin hesabının sorulması ve kaybedilen insanların kemiklerinin bulunması talepleri yine yükseldi.

Eş Genel Başkanlar ve HDP milletvekilleri, Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftasında bir araya gelerek, adalet taleplerine destek verdi. Galatasaray Meydanı'nda gerçekleşen oturma eyleminde, kaybedilen sevdiklerinin akıbetini öğrenmek için yıllardır mücadele eden ailelerle dayanışma içindeydiler.

Meteoroloji'den Sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı! Meteoroloji'den Sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı!

Eylemde konuşan yetkililer, "Faili belli cinayetlerin hesabı soruluncaya, kaybedilen insanlarımızın kemikleri bulununcaya ve sorumluları hesap verinceye dek mücadelemiz, dayanışmamız devam edecek" mesajını verdi.

#CumartesiAnneleri1000Hafta etiketiyle yapılan paylaşımlarla, adalet ve insan hakları mücadelesine verilen önem bir kez daha vurgulanırken, Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftası önemli bir kilometre taşı olarak kaydedildi.

Resim

Editör: Haber Merkezi