Adana Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Güleryüz: Biz hepinize kaybettireceğiz

Whatsapp Image 2024 02 27 At 13.20.00

ADANA - Adana'da mitinge dönüşen aday tanıtımı ve büro açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Mahfuz Güleryüz, "Biz hepinize kaybettireceğiz. Hepiniz bu sefer kaybedeceksiniz. Bu halk kazanacak. Adanalılar kazanacak. Seyhanlılar kazanacak. Türkiye halkları kazanacak" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü, gerçekleştirdiği büro açılışında kentteki adaylarını halka tanıttı. Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi Çarşamba Caddesi üzerinde gerçekleşen büro açılışı mitinge dönüştü. 7'den 70'e yüzlerce kişinin katıldığı açılış alanı DEM Parti bayrakları ile süslenirken; yüzlerce kişi hep bir ağızdan, "Jin jiyan azadi", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" ve "Biji berxwedana zindana" sloganlarını attı. Büro açılışında; DEM Parti Adana İl Örgütü, Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz, Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayları Sever Uzun ve Mehmet Karakış, Yüreğir Belediyesi Eşbaşkan adayları Şükran Efetürk ve İbrahim Kocaman, Ceyhan Belediyesi Eşbaşkan adayları Delal Mamuk ve Cemal Gök, Çukurova Belediyesi Eşbaşkan adayları Feyruze Gümüş ve Mehmet Can Çelik ile Karataş Belediyesi Eşbaşkan adayları Aysel Türkmen ve Vejdi Oral'ı halka tanıttı.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 13.19.59

'BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Açılış öncesi adaylar Adana Havalimanı'nında karşılanıp, konvoyla şehir turu atıldı. Tur sonrası adaylar açılışın olduğu alana geçip, buradaki kitlece alkış ve sloganlarla karşılanıp, Çarşamba Caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştirildi. Alana sığmayan kitle balkon ve damlara çıkıp, adayları karşıladı. Yürüyüş sonrası ise adaylar kitleye seslendi. İlk olarak kitleye seslenen Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayı Sever Uzun, zamanın DEM zamanı olduğunu belirterek, ranta ve sömürüye geçit vermeyeceklerini dile getirdi. Halkların sorunlarının birlikte çözeceklerini ifade eden Uzun, "Belediyemizi tüm halkımızla birlikte yöneteceğiz. Tüm gençlerle birlikte yöneteceğiz" dedi.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 13.19.57

'HİZMET İÇİN VARIZ'

Belediyede çok dili hizmet vereceklerini ve projelerinin ise tüm halkın yüzünü güldürmek olduğunu vurgulayan Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayı Mehmet Karakış, halkın hizmetkarı olacaklarını dile getirdi.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 13.19.58

'BARIŞIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ'

Halkın direncinin korku saldığının altını çizen Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı  Mahfuz Güleryüz, kent turunda kentin yoksulluğunu gördüklerini ifade ederek, bu durumun değiştireceklerine işaret etti. Güleryüz, Adana'yı barışın ve mutluluğun başkenti yapmaya geldiklerini sözlerine ekledi. Kent uzlaşısına değinen Güleryüz, rant anlayışı düzenini bozacaklarını ifade etti. Üçüncü yolun sadece Adana'nın değil Türkiye'nin umudu olduğunu belirten Güleryüz, bu kentteki birlikte yöneteceklerini dile getirerek, "Diyorlar ki DEM Parti kime kazandıracak, kime kaybettirecek? Bu meydandan seslenelim. Hepinize kaybettireceğiz. Kazanmaya geldik kazanmaya... Susmayan, boyun eğmeyen, diz çökmeyen bu irade elbette kazanacak. Burada da kazanacak Kürt illerinin hepsinde de kazanacağız. Dolayısıyla tekrar tekrar vurguluyorum. Biz hepinize kaybettireceğiz. Hepiniz bu sefer kaybedeceksiniz. Bu halk kazanacak. Adanalılar kazanacak. Seyhanlılar kazanacak. Türkiye halkları kazanacak" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Yapılan konuşmaların ardından zılgıtlar ve meşaleler eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi