Tülin Kaynak, deprem bölgesindeki öğrencilerin sanat ile buluşmasına katkı sağlayan yeni bir projeye imza attı. Geçtiğimiz aylarda ressam Tülin Kaynak’ın bağışladığı eserler ile deprem bölgesinde, ‘Sanat Atölyeleri Projesi’ hayata geçirildi.

Erenköy Rotary Kulübü sanatçının eserlerinden gelen bağış desteği ile iki eğitim yapısı içerisinde sanat atölyeleri açtı. Çünkü sanatçı, deprem bölgesinde bir sanat projesi gerçekleştirilmesi koşulu ile eserlerini bağışlamıştı.

Humanis’ten Ankara’da Dev Atatürk Sergisi Humanis’ten Ankara’da Dev Atatürk Sergisi

Sanat atölyelerinde çocuklar için boyadan tuvale, şövaleden fırça setlerine kadar tüm resim malzemeleri yer alıyor. Projenin bir diğer aşaması olarak, çocukların bu atölyede geliştirdikleri eserler ile birlikte İstanbul gelip, bir müzayedeye katılması da planlanıyor. 

Sanatçı, travma yaşayan çocuklara, bu proje vesilesi ile sanatın iyileştirici gücünden yararlanma imkanı sunabildikleri için mutlu olduğunu belirtti. Rotary’nin bu projeyi sürdürülebilir şekilde devam ettirmesinin de ayrı bir değer taşıdığını ifade etti.

Tülin Kaynak Hakkında: 
Ressam Tülin Kaynak, dinamik renklerle derinliklere odaklı soyut resimler üretiyor. Sanatçının eserleri New York, Paris, Tokyo ve Forli’nin aralarında bulunduğu uluslararası ve ulusal 30’a yakın karma ve 16 kişisel sergide ve müzede yerde yer aldı. UNICEF dahil çeşitli kurumlarla sosyal sorumluluk ortaklığını sürdürmektedir.  
www.tulinkaynak.com

Editör: Haber Merkezi