DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Meclis’te yaptığı basın toplantısında Meclis’i depreme karşı özel inisiyatif almaya davet etti. TBMM’ye önerilerde bulunan Avşar, Depreme Hazırlık Denetim ve Kontrol Komisyonunun kurulması, orta ve uzun vadeli bir ulusal dönüşüm programının geliştirilmesi ve 2025 Merkezi Yönetim Bütçesine “depreme hazırlık fonu” adıyla özel bir harcama kaleminin konulması gerektiği ifade etti.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Esnafa İflas Tehlikesi: Kredi Faizlerindeki Artış Çıkmaza Sürüklüyor CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Esnafa İflas Tehlikesi: Kredi Faizlerindeki Artış Çıkmaza Sürüklüyor

 “Türkiye Büyük Millet Meclisi depreme karşı özel inisiyatif almalıdır. Meclis depreme hazırlık konusunda dışarıda tutulamaz. Asıl sorumluluk yeri burasıdır, milletvekillerin millet yararına gelip çalışmak üzere yemin etti”, diyen Avşar TBMM’ye öneriler sundu.

Meclis özel bir inisiyatif alarak tüm sürece dahil olmalıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin özel bir inisiyatif alarak tüm sürece dahil olması gerektiğini dile getiren Avşar Depreme Hazırlık Denetim ve Kontrol Komisyonunun kurulması gerektiğini vurguladı.

Orta ve uzun vadeli bir ulusal dönüşüm programı geliştirilmelidir.

Kurulacak komisyonun gözetiminde orta ve uzun vadeli bir ulusal dönüşüm program geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Avşar “Komisyon; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, belediye temsilcileri ve ilgili STK’larla düzenli toplantılar yaparak hazırlık sürecini ve ulusal dönüşüm programını takip etmelidir.”, dedi.

2025 Merkezi Yönetim Bütçesine “ depreme hazırlık fonu” konulmalıdır.

Depreme hazırlık finansman kaynağına değinen Avşar, “2025 merkezi yönetim bütçesine “depreme hazırlık fonu” adıyla özel bir harcama kalemi konulmalıdır.”, şeklinde öneride bulundu ve bu konuyu önümüzdeki süreçte Meclis gündemine bir kanun teklifi veya komisyon önerisi olarak getirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi