Başkan, Cuma sabahı erken saatlerde yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs için pozitif test yaptığını duyurdu.

"Bu gece @FLOTUS ve ben COVID-19 için pozitif test yaptık. Karantina ve kurtarma sürecimize hemen başlayacağız. Bunu BİRLİKTE atlatacağız!" Trump, Cuma günü 1'den kısa bir süre önce tweet attı.

Başkan gecenin erken saatlerinde karantinaya almayı planladığını söylemişti.

"Ufak bir ara vermeden bu kadar sıkı çalışan Hope Hicks, Covid 19 için pozitif çıktı! Korkunç! First Lady ve ben test sonuçlarımızı bekliyoruz. Bu arada karantina sürecimize başlayacağız! " Trump Perşembe gecesi tweet attı.

Hicks, Salı günü Cleveland'daki tartışma da dahil olmak üzere, son zamanlarda Başkan'la birçok kez seyahat etti ve Marine One ile birlikte Başkan'ın en yakın yardımcılarından Jared Kushner, Dan Scavino ve Nicholas Luna ile birlikte görüldü. Çarşamba günü Trump Minnesota'da bir kampanya mitingine giderken maske taktı.

"Testi pozitif çıkardı, bunu yeni duydum. Test sonucu pozitif çıktı. Çalışkan. Çok maske takıyor, çok maske takıyor ama test sonucu pozitif çıktı. Sonra teste çıktım. Göreceğim - Biliyorsunuz, çünkü çok zaman harcadık - ve ilk hanımefendi de bir testle çıktı. Yani karantinaya alsak mı, yoksa elimizde mi, bilmiyorum, "dedi Trump bir çağrı sırasında Fox News'den "Hannity."

"Sadece bir sınava gittim ve ne olacağını göreceğiz, yani kim bilir ... Hope ile çok zaman geçirdim ve First Lady de öyle ve o muazzam."

Başkan'ın "karantina sürecinin" neye benzeyeceği net olmasa da, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri kılavuzları , Covid-19 testi pozitif çıkan birine son bilinen maruziyetten sonra 14 günlük bir karantina yapılması gerektiğini belirtiyor. Bunun nedeni, yeni koronavirüsün kuluçka süresinin iki haftaya kadar uzayabilmesidir.

Hicks'in pozitif testi, Trump yönetiminin pandemi sırasında bilimi ve en iyi halk sağlığı uygulamalarını açıkça görmezden gelme çabalarının ortasında, West Wing personelinin maskelerden aktif bir şekilde uzak durması ve Başkan'ın kendi koronavirüs görev gücünden gelen tavsiyelere meydan okuyarak meşgul bir şekilde ilerlemesiyle geliyor. dolu kampanya mitingleri programı. Trump ve kilit yardımcıları, o anın ihtiyaçlarını karşılamak için personelinin uygulamalarını değiştirmeye çok az ilgi gösterdi.

Trump, Fox News röportajında, Hicks'in virüsü bir destekçiyle etkileşimden kapmış olabileceğini tahmin etti.

"O çok sıcak bir insan. Zor zamanlar geçiriyor, askerler ve kolluk kuvvetleri ona geldiğinde, bilirsiniz, onlara harika davranmak istiyor, 'Uzak dur, size yaklaşamam' demiyor. Bu çok çok zor bir hastalık "dedi.

Hicks'e yakın bir kaynak CNN'e semptomlar yaşadığını ve Washington'a geri döndüğünü söyledi. Hicks'in semptomlarına aşina olan bir kaynak, onu ağrılı ve oldukça kötü hissediyor olarak tanımlıyor. CNN, yorum için Hicks'e ulaştı.

Beyaz Saray sözcüsü Judd Deere, Hicks ile Trump arasındaki temasın seviyesi sorulduğunda CNN'e yaptığı açıklamada, "Başkan, kendisinin ve Amerikan halkını desteklemek için çalışan herkesin sağlığını ve güvenliğini çok ciddiye alıyor" dedi.

Beyaz Saray, Hicks'ten adıyla bahsetmedi ve testin pozitif çıktığını doğrulamadı.

"Beyaz Saray Operasyonları, tüm planların ve prosedürlerin COVID-19 maruziyetini hem karmaşık hem de Başkan seyahat ederken mümkün olan en geniş ölçüde sınırlandırmak için mevcut CDC rehberliğini ve en iyi uygulamaları içermesini sağlamak için Başkan ve Beyaz Saray Askeri Ofisi ile Doktor ile işbirliği yapıyor , "Deere ekledi.

Bir yetkili, yakın mesafedeki bazı Beyaz Saray personeline bugün pozitif test sonucunun bildirildiğini söyledi.

Uzun zamandır kaosu seven bir patron üzerinde istikrar sağlayıcı bir güç olarak görülen Hicks, Ivanka Trump ile halkla ilişkiler alanında çalışan Trump Organizasyonuna katıldı ve yarışın başlarında Trump'ın 2016 başkanlık kampanyasına geçti. Politik başlangıcından Beyaz Saray'a kadar onu takip eden birkaç yardımcıdan biriydi.

Hicks sadece Başkan'la değil, aynı zamanda Beyaz Saray danışmanları Ivanka Trump ve kocası Jared Kushner dahil olmak üzere aile üyeleriyle de yakın bir ilişki sürdürdü. Daha önce Beyaz Saray iletişim direktörü olarak görev yaptı.

Hicks'in pozitif testi, Beyaz Saray çalışanlarının salgını Batı Kanadı'ndan uzak tutmaya çalışırken, Başkan ülkeyi yeniden açmaya çalışırken karşılaştıkları benzersiz zorluğun altını çiziyor.

Mayıs ayında, aralarında Trump'ın kişisel valilerinden biri olarak görev yapan bir Donanma üyesi de dahil olmak üzere iki Beyaz Saray çalışanı virüs için pozitif test yaptı ve Temmuz ayında Beyaz Saray'daki bir kafeterya çalışanı da pozitif test yaptı. Başkan , geçen ay Beyaz Saray gerekçesiyle dördüncü bir olumlu davayı doğruladı .

Trump, kendisiyle konuşan bir kişiye göre, koronavirüsle mücadele eden yardımcıların salgının azalmakta olduğu ve devletlerin yeniden açılmayı hızlandırması gerektiği mesajının altını çizeceği endişesini daha önce dile getirdi.

Beyaz Saray, vakaların arttığı eyaletlere seyahat ederken bile, Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'i salgından korumak için büyük çaba sarf etti.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany daha önce Trump'ı virüsü başkalarına yayma riski taşımayan "Amerika'da en çok test edilen adam" olarak tanımlamıştı. Ancak Trump, saatler sonra bu iddiaya karşı çıktı ve bir günde birden fazla koronavirüs testi yaptırdığını bilmediğini söyledi.

Trump, neden günde bir defadan fazla test edildiğini soran bir muhabire "Birden fazla şey bilmiyorum" diye yanıt verdi. "Muhtemelen ortalama olarak iki günde bir, üç günde bir test yapıyorum ve bir günde iki test yaptırdığımın hiçbir zamanını bilmiyorum ama bunun olduğunu görebiliyordum."

Editör: TE Bilisim