WILMINGTON, Del. - Ülkenin en iyi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'nin aşılanmamış Amerikalılar ve öldürücü delta varyantı tarafından körüklenen COVID-19 vakalarının "gereksiz bir çıkmazda" olduğunu söyledi.

Dr. Anthony Fauci, kendisini "çok sinirli" olarak nitelendirerek, "Yanlış yöne gidiyoruz" dedi.

Aşılı maskelerin hükümetin önde gelen halk sağlığı yetkilileri tarafından “aktif olarak değerlendirildiğini” tavsiye ettiğini söyledi. Fauci, ayrıca, aşılanmış bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler için güçlendirici çekimler önerilebilir, dedi.

Aynı zamanda Başkan Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı olarak da görev yapan Fauci, CNN'nin “Birliğin Durumu”na, maske kurallarının değiştirilmesiyle ilgili konuşmalara katıldığını söyledi.

Los Angeles County gibi enfeksiyon oranlarının arttığı bazı yerel yargı bölgelerinin , aşı durumuna bakılmaksızın bireyleri kapalı kamusal alanlarda maske takmaya çağırdığını kaydetti . Fauci, bu yerel kuralların Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin aşılananların halka açık yerlerde maske takmasına gerek olmadığına dair tavsiyesiyle uyumlu olduğunu söyledi.

CDC verilerine göre 163 milyondan fazla insan veya toplam ABD nüfusunun %49'u tamamen aşılanmıştır. 12 yaş ve üzeri aşı için uygun olanlarda bu oran %57'ye çıkıyor.

Fauci, "Bu, ağırlıklı olarak aşısızlar arasında bir sorun, bu yüzden dışarıda olmamızın nedeni, aşısız insanlara pratik olarak dışarı çıkıp aşı olmaları için yalvarıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim