Adana Tabip Odasında Dr. Selahattin Menteş başkanlığında görev dağılımı yapıldı.

Adana Tabip Odasında seçim sonrası mazbatalarını alan yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Dr. Selahattin Menteş başkan olurken sekreter Dr. Ahmet Suntur, veznedar Dr. Figen Sunay Kardeş ve muhasipliğe Dr. Sedat Gül getirildi.

Yönetim kurulunda Dr. Figen Güneş, Dr. Mehmet Reyhan, Dr. Nalan Kükürt üye olarak görev yapacak.

Başkan Dr. Selahattin Menteş, ilk yönetim kurulu toplantı sonrası yaptığı açıklamada Covid-19 pandemi sürecinin hala devam ettiğini, özellikle son günlerde Adana’nın en fazla vaka görülen iller arasında olduğunu belirterek daha acil ve sıkı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Adana Tabip Odası olarak Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığının verileri şeffaflıkla açıklaması gerektiğini, sorunun daha ciddi ele alınması gerektiğini belirten Menteş, bu konuda Adana Tabip Odası olarak her zaman işbirliği önerdiklerini ancak bunun yanıtsız kaldığını, şu an ki sonuçların ise başarısızlığı yansıttığını söyledi.

Dr. Menteş, Adana Tabip Odası olarak en kısa sürede tüm hastaneleri ziyaret ederek hekimlerle görüşeceklerini ve sorunları yetkililere ileteceklerini belirtti.

Dr. Menteş; “Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün yok sayılmasına, hakaret edilmesine izin vermeyeceğiz.”

Dr. Menteş son günlerde tartışmaların odağında olan Ayasofya ile ilgili de değerlendirmeler de bulundu.

Dr. Menteş konuyla ilgili olarak açıklamasında şunları ifade etti; “Ayasofya’nın ibadete açılışında kılınan Cuma Namazı’nın hutbesinde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin kurucularını hedef alındığını” söyledi.

Menteş; “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar." sözlerini eleştirerek Türkiye Cumhuriyet’inin ve Atatürk’ün yok sayılmasına ve hakaret edilmesine hiçbir zaman izin vermeyeceklerini daha laik ve daha çağdaş bir ülkede yaşamak için her zaman olduğu gibi mücadele edeceklerini” belirtti.

Editör: TE Bilisim