DSÖ, COVID-19 aşılarının kısırlığa neden olabileceğine dair spekülasyon "söylentisi" diyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), COVID-19 aşısının kısırlığa neden olabileceğine dair "söylentiler" spekülasyonu olarak yorumladı. WHO aşılama departmanı başkanı Kate O'Brien, Pazar günü yaptığı bir röportajda, bu tür korkular doğru değil dedi.

"Aşıladığımız aşılar kısırlığa neden olamaz" dedi. "Bunlar birçok farklı aşı etrafında dolaşan söylentiler ve bu söylentiler doğru değil" dedi ve "kısırlığa neden olan tek bir aşı olmadığını" ekledi.

O'Brien ayrıca, koronavirüse karşı aşıların insan DNA'sında bir değişikliğe yol açabileceği ve içerdikleri kimyasalların sağlığa zararlı olabileceği yönündeki önerileri de yalanladı. "Sahip olduğumuz aşılar güvenli" dedi ve aşıların tüm bileşenlerinin "titizlikle test edildiğini" vurguladı.

DSÖ departmanı başkanı, "Aşıların bir dizi farklı unsuru var, ancak her biri test ediliyor" dedi .

İlaçlar önce hayvanlar üzerinde test edilir ve "her türden sorun için test edilir." Bundan sonra on binlerce kişinin katılımıyla klinik denemeler yapılır ve ancak o zaman aşılar genel nüfusu aşılamak için kullanılabilir.

“Güvenlik, klinik deneylerin en önemli parçasıdır. Her aşı bir güvenlik değerlendirmesine tabi tutulur, ”diyen O'Brien, ilaçların üretim sürecinin tüm bileşenlerin" insan kullanımı için en yüksek kalitede ve güvenli "olduğundan emin olmak için kontrol edildiğini sözlerine ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre , COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana dünyada 105394301 koronavirüs enfeksiyonu vakası kayıt altına alındı, 2.302 302 hasta öldü.

Editör: TE Bilisim