Bir kabuklu türü olan ostrakodun birkaç örneği, çiftleşme sırasında reçinede sıkışıp kalmıştı.

Bu hafta Proceedings of the Royal Society B dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Çinli araştırmacılardan oluşan bir ekip, yaklaşık 100 milyon yıl öncesine dayanan bilinen en eski hayvan sperm örneğini keşfetti .

Örnek, en bol fosil eklembacaklı olan ostrakod adı verilen 39 küçük kabuklu örneğini içeren bir kehribar parçasında bulundu . Bazıları çiftleşme sırasında reçineye hapsolmuş, bu yüzden üreme organları açığa çıkmıştı.

Çin Bilimler Akademisi'nden yapılan açıklamada , normalde sadece kireçlenmiş fosil ostrakod kabukları bulunduğunu ve yumuşak kısımlarının son derece nadir olduğunu, bu nedenle bu keşfin evrimleri hakkında paha biçilmez bilgiler sağlayabileceğini söyledi .

Genetik materyalin boyutu

Araştırmacılar, X-ışını bilgisayarlı mikrotomografiyi kullanarak bir erkek ve bir dişinin yumuşak dokularının üç boyutlu görüntülerini yeniden oluşturdu . Kehribar onları iyi durumda korudu, bu da çalışma yazarlarının dişi üreme organlarında " dev sperm " bulmasına izin verdi .

Belgede, Kretase dönemine ait bu eklembacaklıların "fosillerinde ilk kez dev ostrakod sperm bulundu", vurgulanıyor. Genetik malzemenin uzunluğu "ostrakod gövdesinin uzunluğunun en az üçte," diye ekler.

Araştırmadan sorumlu olanlar, çağdaş ostrakodların atalarıyla aynı şekilde çiftleştiğini belirlediler , bu da organlarının üreme davranışlarının ve morfolojik özelliklerinin en az 100 milyon yıldır değişmediği anlamına geliyor.

Editör: TE Bilisim