Aktris Ellie Kemper'in 1999'da Missouri, St Louis'deki Veiled Prophet Ball'da "Aşk ve Güzellik Kraliçesi" olarak taç giydiği bildirildi.

Aktris ve komedyen Ellie Kemper, gençliğinde sosyetik bir baloya katıldığı için özür diledi ve etkinliğin "tartışmasız ırkçı, cinsiyetçi ve elitist bir geçmişe sahip olduğunu" ve "cehaletin mazeret olmadığını" söyledi.

En çok Nedime, The Office (ABD) ve Unbreakable Kimmy Schmidt'teki rolleriyle tanınan yıldız, Twitter'da bu konuyla ilgili trend olduğunu gördükten sonra Instagram'da uzun bir özür paylaştı.

The Atlantic dergisine göre, etkinlik 1878'de zengin, beyaz seçkinler ve siyah ve Yahudilerin katılmasını yasakladı.

Şimdi 41 yaşında olan Kemper, yaptığı açıklamada olayın geçmişinden habersiz olduğunu ancak mazeret göstermek istemediğini söyledi.

"19 yaşındayken memleketimdeki sosyetik bir baloya katılmaya karar verdim" dedi. "Geçmişte sosyete balosuna ev sahipliği yapan asırlık örgütün tartışmasız ırkçı, cinsiyetçi ve elitist bir geçmişi vardı.

"O zamanlar bu tarihin farkında değildim, ama cehalet mazeret değil. Müdahale etmeden önce kendimi eğitecek yaştaydım. Beyaz üstünlüğünü kesinlikle kınıyorum ve reddediyorum.

"Aynı zamanda, ırkım ve ayrıcalığım nedeniyle, eşit olmayan adalet ve eşit olmayan ödüller dağıtan bir sistemin lehdarı olduğumu kabul ediyorum."

Kemper, "nezaket, dürüstlük ve kapsayıcılık değerlerine çok inandığını" ve hayatını "bu değerlere göre" yaşamaya çalıştığını söyledi.

Aktris, çevrimiçi eleştirilerle karşılaştığında, kendinize "hakaret edenlerin her şeyi yanlış anladığını" söylemek için genellikle "doğal bir cazibe" olabileceğini, ancak özür dilemesi gerektiğini bildiğini söyledi.

"Yaşadıklarım, geçmişleri bu inançlara uymayan kurum ve kuruluşlardan hesap sorulması gerektiğinin bir göstergesiyse, bu deneyimi olumlu bir ışık altında görmeliyim.

"Hayal kırıklığına uğrattığım insanlardan özür dilemek istiyorum ve ilerlemeye devam edeceğime söz veriyorum, dinleyeceğim, kendimi eğitmeye devam edeceğim ve ayrıcalığımı, olabileceğimizi düşündüğüm daha iyi bir toplumu desteklemek için kullanacağım."

Kemper, galadaki bir fotoğrafın internette yayınlanmasının ardından kendisini Twitter'daki bir tartışmanın merkezinde bulmuştu. Birçok kullanıcı onun "ayrıcalıklı" bir şekilde yetiştirilmesine ve "eski para" bir aileden geldiğine dikkat çekmişti.

Mayıs ayı sonunda attığı bir tweet ile tartışmayı alevlendiren Twitter kullanıcısı @WB_Baskerville, Kemper'in açıklamasına yanıt verdi.

"Ellie'nin özrünü kabul etmeye karar verdim" dediler. "Şimdi herkes onu rahat bıraksın."

Editör: TE Bilisim