Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hilmi Ercan'dan Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hilmi Ercan'dan Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı

Adana’da emeklilerle bir araya gelen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, en düşük kurban fiyatının 15 bin lira, emekli maaşının ise 10 bin lira olmasına sert tepki gösterdi

Emekli; torununa harçlık vermek için alyansını satıyor

“Emeklimiz tatili unutmuşken bir de milliyet farkı zihniyeti hortladı”

Emekli ağlayarak anlattı Müzeyyen Şevkin dinledi

Emekli artık kasabın önünden geçemiyor

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, en düşük kurban fiyatının 15 bin liraya ulaştığı süreçte emekli maaşının bir kurban parası bile etmediğine dikkat çekti.


CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana'da Pınar Mahallesi'nin emekli sakinleri ile bir araya geldi. Şevkin, "Emekliler, Ramazan ayında ve Kurban Bayramı'nda 3 bin lira ikramiyeye talim ediyorlar. Bugün en düşük kurban fiyatının 15 bin liraya ulaştığı süreçte, 10 bin lira olan emekli maaşının üzerine ikramiyeyi dahi koysa bir kurban alamayacak. İktidar emekliyi kandırmayı bıraksın. 'Emekliler Yılı' ilan ettiler, bırakın emeklilerin aklıyla dalga geçmeyi" dedi.

Müzeyyen Şevki̇n Emekli̇ (5)
MİLLİYET FARKINA TEPKİ


Emeklilerin sorunlarını dinleyen CHP’li  Dr. Müzeyyen Şevkin, “Emekli maaşlarının 10 bin lira olarak saptandığı ve emeklinin evinde bırakın temel gıda ihtiyaçlarını almayı, ekmeği bile almakta zorlandığı bir süreçte Et ve Balık Kurumu'nun önünde kuyruklarda beklediği, otobüs ücretlerini ödeyemediği, bırakın tatile gitmeyi, evinden dışarı dahi çıkamadığı bir süreçteyiz. Ülkemizdeki bir otelden yer ayırtmış bir vatandaşa 'milliyet farkı' adı altında 180 dolara yakın fark kesilmesi, adeta kendi vatandaşını dışlayıp, yabancı ülkeleri yücelten bir zihniyetle karşı karşıyayız. Dolayısıyla bunu kınıyoruz ve emekli vatandaşları 10 bin liraya mahkum eden bu anlayışın da bir an önce değişmesini bekliyoruz” diye konuştu.


"EMEKLİ, MAAŞIN ÜZERİNE İKRAMİYEYİ KOYSA YİNE DE KURBAN ALAMIYOR"
Emeklilerin Ramazan ayında ve Kurban Bayramı'nda 3 bin lira ikramiyeye talim ettirildiğine işaret eden Dr. Şevkin, “Bugün en düşük kurban fiyatının 15 bin liraya ulaştığı süreçte, emekli maaşının üzerine ikramiyeyi dahi koysa bir kurban alamayacak. Emekliyi kandırmayı bıraksınlar. 'Emekliler Yılı' ilan ettiler, bırakın emeklilerin aklıyla dalga geçmeyi. Artık lütfen bu ülkenin gerçek emekçileri olan ve yaşamları boyunca çalışmış, emekliliğinde de rahat edecek insanlara insani bir yaşam koşulu sağlayın. İnsani bir yaşam ve en az asgari ücret düzeyinde de ikramiye verin. Rahat bir bayram geçirsinler, torunlarına harçlık verebilecek duruma gelsinler” diye konuştu.


EMEKLİ AĞLADI, ALYANSINI SATAN EMEKLİ DERTLENDİ DR. ŞEVKİN DİNLEDİ


Ekonomik sorunlarından bahsederken gözyaşlarını tutamayan, eti unuttuklarını, kasapların artık önünden bile geçemediklerini, torunlarını harçlık vermek için alyanslarını sattıklarını ifade eden emekli vatandaşlar ise şöyle konuştu:
"Günlük geçimimizi sağlayamıyoruz. Çocuğumuz evimize geldiği zaman sırtımızı dönüyoruz. Ben 1994 yılında emekli olduğum zaman asgari ücretin 1,5 katı maaş alıyordum. Şimdi ise asgari ücret benim maaşımın 1,5 katı. Eti felan unuttuk. Kasapların önünden geçemiyoruz. Alyansımızı sattık torunlarımıza harçlık verdik. Parmağımızda yüzüğümüz kalmadı. Emekli olduğumda iki üç tane yüzüğüm vardı. Hepsini erittik, sattık yedik vallahi.
Verdikleri bayram ikramiyesi ile sadece 3 kilo et alınabiliyor. Bize, 'siz yaşamayın, ölün' diyor. Yaşamak bize haram oldu. Emekliler yılı olacak dedi ama emeklileri öldürme yılı oldu.
Çocuklarım olmasa geçinebilmem imkansız. Onlardan destek alıyorum. Elektriğimi, suyumu onlar karşılıyor. Devlet bizi kambur gibi görüyor. Doktora gidiyoruz hem eczane maaşımızdan kesiyor, hem de hastane kesiyor. Gün geçtikçe eski dönemleri arar vaziyetteyiz. Her geçen zaman bir öncekini aratıyor."

Editör: Haber Merkezi