Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Kurumu, Cumartesi günü Endonezya'nın Sulawesi adasının kıyılarında 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini, ancak herhangi bir tsunami uyarısı yapılmadığını ve acil bir hasar raporu bulunmadığını söyledi.

Kuzey Sulawesi'deki Manado kentinin 258 kilometre (160 mil) kuzeydoğusunda 68 kilometre derinlikte şiddetli deprem meydana geldi.

Endonezya, Japonya'dan Güneydoğu Asya'ya ve Pasifik havzası boyunca uzanan tektonik plakaların çarpıştığı yoğun bir sismik aktivite yayı olan Pasifik "Ateş Çemberi" üzerindeki konumu nedeniyle sık sık depremler yaşıyor.

Ocak ayında, Sulawesi'yi vuran ve sahil kenti Mamuju'da binaları karışık bir bükülmüş metal ve beton yığınına dönüştüren 6,2 büyüklüğündeki depremde 100'den fazla kişi öldü ve binlerce kişi evsiz kaldı.

Güçlü bir deprem 2018'de Lombok adasını salladı ve önümüzdeki birkaç hafta boyunca birkaç sarsıntı daha takip ederek tatil adasında ve komşu Sumbawa'da 550'den fazla insanı öldürdü.

O yılın ilerleyen saatlerinde, Sulawesi adasındaki Palu'da 7.5 büyüklüğünde bir deprem ve ardından gelen bir tsunami, 4.300'den fazla kişinin ölümüne veya kaybolmasına neden oldu.

Editör: TE Bilisim