Orta Sulawesi eyaletinin askeri şefi, Doğu Endonezya'dan Ali Kalora'nın güvenlik güçleriyle silahlı çatışma sırasında Mücahidlerin vurulduğunu söyledi.

Ordu, Sulawesi adasının ormanlarında aşırılık yanlılarına karşı yürütülen terörle mücadele kampanyasının zaferiyle Endonezya'nın İslam Devleti (IŞİD) grubuyla en çok aranan militanının güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

Orta Sulawesi eyaletinin askeri şefi Tuğgeneral Farid Makruf'a göre, Ali Kalora çatışmada öldürülen iki militandan biriydi. Diğer şüpheli aşırılıkçıyı Jaka Ramazan olarak tanımladı.

Makruf, iki adamın Cumartesi günü Central Sulawesi'nin dağlık Parigi Moutong bölgesinde ortak bir askeri ve polis ekibi tarafından düzenlenen baskın sırasında vurulduğunu söyledi. İlde aşırılık yanlısı bir yuva olarak kabul edilen Poso ilçesi ile sınır komşusudur.

Makruf, IŞİD'e bağlılık iddiasında bulunan Doğu Endonezya Mücahid militan grubuna atıfta bulunarak, "Ali Kalora en çok aranan terörist ve MİT lideriydi" dedi . Güvenlik güçlerinin grubun kalan dört üyesini aradığını söyledi.

Doğu Endonezya Mücahidleri, dini bir azınlık olan polis memurları ve Hıristiyanların çok sayıda öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi.

Central Sulawesi'deki güvenlik operasyonları, ağ üyelerini yakalama çabalarında son aylarda yoğunlaştı. Ağ, 2014'te IŞİD'e bağlılık sözü verdi.

Editör: TE Bilisim