JAKARTA, Endonezya - Pazar günü Endonezyalı dalgıçlar, uçakta 62 kişinin bulunduğu uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra düşmesinden bir gün sonra, Java Denizi'nde 23 metre (75 fit) derinlikte bir Boeing 737-500'ün enkazının bir kısmını buldu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Hadi Tjahjanto yaptığı açıklamada, "Uçağın düştüğü noktanın bu olduğundan eminiz", "Dalgıç ekibinden, sudaki görüşün iyi ve net olduğu ve uçağın bazı kısımlarının keşfedilmesine olanak sağladığına dair raporlar aldık" dedi. 

Nesnelerin uçak kayıt parçaları ile birlikte kırık gövde parçaları içerdiğini söyledi.

Daha önce kurtarıcılar vücut kısımlarını, giysi parçalarını ve metal parçalarını yüzeyden çıkardılar.

"Umarım bu öğleden sonraya kadar mevcut koşullar ve deniz altındaki manzara hala iyidir, böylece aramaya devam edebiliriz" dedi.

Sriwijaya Air Flight 182 arayışındaki kesinti, bir donanma gemisindeki sonar ekipmanının, Cumartesi öğleden sonra uçak kaybolmadan önce pilotlar tarafından yapılan son temastan koordinatlara uyan bir konumda uçaktan bir sinyal tespit etmesi sonrasında geldi.

Kazaya neyin sebep olduğu hala belirsiz. Hayatta kalanlara dair hiçbir iz yok.

Başkan Joko Widodo, "Bu trajedi için derin taziyelerini ifade ederken hükümeti ve tüm Endonezyalıları temsil ediyorum" dedi.

Kurbanları kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kurbanların bulunabilmesi için birlikte dua ediyoruz ”dedi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Komitesinden bir soruşturma yürütmesini istediğini sözlerine ekledi.

Cakarta kıyısının kuzeyindeki Bin Ada çevresindeki bir takımadaların bir parçası olan Lancang ile Laki adaları arasındaki bölgede bulunan balıkçılar, Cumartesi günü saat 14: 30'da bir patlama duyduklarını bildirdiler.

Bir görgü tanığı, Associated Press'e telefonla şunları söyledi: "Bir şeyin patladığını duyduk, bunun bir bomba veya tsunami olduğunu düşündük, çünkü ondan sonra sudaki büyük sıçramayı gördük."

"Çok yağmur yağıyordu ve hava çok kötüydü. Bu yüzden etrafı net bir şekilde görmek zor. Ancak seslerden sonra sıçrayan ve büyük bir dalgayı görebildik. Çok şaşırdık ve doğrudan teknemizin etrafındaki uçak enkazını ve yakıtı gördük. "

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, SJ182 sefer sayılı uçuşun 14: 36'da kalkmadan önce bir saat ertelendiğini söyledi. Pilot 29.000 fit (8.839 metre) yüksekliğe çıkmak için hava trafik kontrolüne başvurduktan sonra dört dakika sonra radardan kayboldu. dedi.

Gemide yedi çocuk ve üç bebek olmak üzere 62 kişi vardı.

Boeing yaptığı açıklamada, "Sriwijaya Air'in SJ-182 sefer sayılı uçuşuyla ilgili Cakarta'dan gelen basında çıkan haberlerin farkındayız" dedi. “Düşüncelerimiz mürettebat, yolcular ve aileleri ile. Havayolu müşterimizle iletişim halindeyiz ve bu zor zamanlarda onları desteklemeye hazırız" dedi.

Yetkililer, biri havaalanında, diğeri limanda olmak üzere iki kriz merkezi kurdu. Aileler sevdiklerinin haberlerini beklemek için toplandı.

Sosyal medyada insanlar, uçuş manifestosunu yolcu olarak listelenenlerin fotoğrafları ve videolarıyla dolaştırmaya başladı. Bir video, çocuklarıyla birlikte havalimanında yürürken el sallayan bir kadını gösteriyor.

Sriwijaya Hava Yolları Başkanı Jefferson Irwin Jauwena, 26 yaşındaki ve daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nde havayolları tarafından kullanılan uçağın uçuşa elverişli olduğunu söyledi. Cumartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, uçağın daha önce Pontianak ve Pangkal Pinang kentlerine aynı gün uçtuğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim