CHP'li Hasan ÖZTÜRKMEN, AKP ve tarikat referansı yoksa kamuyu unut! Mülakat rezaletinde yeni belgeler CHP'li Hasan ÖZTÜRKMEN, AKP ve tarikat referansı yoksa kamuyu unut! Mülakat rezaletinde yeni belgeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugün Hatay’da düzenlediği ve ilçe belediye başkanı adaylarını tanıttığı toplantıda konuştu. "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" diyen Erdoğan'ın depremin yıktığı Hatay için söyledikleri dikkat çekti.

"MERKEZİ YÖNETİMLE YEREL YÖNETİM EL ELE VERMEZSE O ŞEHRE HERHANGİ BİR ŞEY GELMEZ"

Hatay Büyükşehir'de Cumhur İttifakı adayı olarak Mehmet Öntürk kardeşimizi kamuoyumuzla paylaştık. Mehmet kardeşimizin Hataylıların teveccühüne mazhar olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Hatay, kamu yatırımlarını noksansız alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkmakta zorlanan şehrimiz. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı.

Şu anda Hatay'daki mevcut yerel yönetim, maalesef şu deprem olayından sonra ‘bad-el harab-ül Basra’ oldu. Nerede belediye başkanı? Yok. İşte şimdi, 31 Mart akşamı yeni bir dönemi, ben inanıyorum ki Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle ayağa kaldıracaktır. Hatay, iş ve icraat yerine laf üreten CHP zihniyetinin elinde adeta heder oldu. Sizlerin de güçlü desteğiyle 31 Mart'ta Hatay'da yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. El ele, gönül gönüle vererek Hatay'ın hizmet ve eser siyaseti hasretini 56 gün sonra bitireceğiz.

Hataylı vekilden Erdoğan’a tepki: İşte bu yüzden en çok biz öldük

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın depremin yıktığı Hatay’da yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Güzelmansur, “İşte bu yüzden en çok biz öldük. İşte bu yüzden en çok biz yıkıldık” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Hatay’da düzenlediği ve ilçe belediye başkanı adaylarını tanıttığı toplantıda konuştu.

Erdoğan, toplantıda “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri tepki çekti.

“EN AZ PROJEYİ, EN DÜŞÜK KAYNAĞI HATAY’A VERDİLER”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sosyal medya X hesabından “Asrın itirafı! 21 yıllık AKP iktidarının üvey evladı Hatay” ifadeleriyle Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi.

Güzelmansur, paylaşımında şunları belirtti:

“21 yıllık iktidarlarında; havaalanını tüm uyarılara rağmen fay hattı üstüne yaptılar. Kamu yatırım programlarında en az projeyi, en düşük kaynağı Hatay’a verdiler. Depreme kadar Türkiye’de en çok vergi tahsilatı yapılan 7. il olan Hatay aldığı kamu yatırımları bakımından hep sonlarda yer aldı. Depreme rağmen 2024 kamu yatırım programında doğrudan Hatay’a yönelik kamu yatırımı projelerine ayrılan kaynak 12,6 milyar liradır. Oysa depreme rağmen 2023’te Hatay’dan tahsil edilen vergi miktarı 42,7 milyardır. Hatay’a hastane yapmadılar. Konut yapmadılar. Yol yapmadılar. İşte bu yüzden en çok biz öldük. İşte bu yüzden en çok biz yıkıldık. İşte bu yüzden maddi manevi en çok kayıp bizde.”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Erdoğan'ın söz konusu açıklamasına tepki yağdı.

X'ten söz konusu ifadeleri paylaşan CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut Erdoğan'a "Yazık bu sözleri sarfeden bir cumhurbaşkanı." diye tepki gösterdi.

Bu sözlere şantaj mı, mafya ağzı mı, kendine oy vermeyenlere tehdit mi ? ne denir bilmiyorum ama şu gerçek ki bu açıkça siyasetin ve hatta insanlığın en dip noktası. Depremle yıkılmış Hatay'ı cezalandırdığını itiraf ediyor. Yazık bu sözleri sarfeden bir cumhurbaşkanı.

 CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Tek kelimeyle, utanç verici" diyerek Erdoğan'a tepki gösterdi.

"SEN İNSAN DEĞİLSİN, SADECE SEÇMENSİN..."

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise, "Erdoğan depremden 1 yıl sonra Hatay'da hak sahibi 150 bin konuttan 'yalnızca' 7 bin konutu yaptıklarını ve gerekçesini itiraf ediyor. Oy yoksa hizmet de yok, ister deprem, ister insanlık dramı olsun yok kardeşim. Neden yok, çünkü sen insan değilsin, sen sadece seçmensin..." ifadelerini kullandı.

"İBRETLİK İNTİKAMCI ZİHNİYET..."

CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel ise şu sözlerle tepki gösterdi: 

"Erdoğan, AKP'ye oy vermemiş Hatay'da vatandaşların seçtiği belediyeyi "TOPAL ÖRDEĞE" dönüştüreceğini, kendi ağzıyla tekrar itiraf etmiş. Bu ibretlik intikamcı zihniyet, @IstanbulBLD'ni de topal ördeğe çevirmeye çalıştı. Ama tutmadı. Sevgili @Ekrem_Imamoglu İstanbul'da başardı. Türkiye, AKP'nin bu mahrumiyetçi zihniyetine muhtaç değil."

Editör: Haber Merkezi