İstanbul ve İzmir'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da aralarında olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı 23 oldu. 50'den fazla ismin yer aldığı bir listeden söz ediliyor.

ESP genel merkezi, İzmir ve İstanbul il binası ile İzmir Bayraklı ilçe bürosu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) İstanbul il bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) İstanbul il bürosunda sabahın erken saatlerinde polis tarafından arama yapıldı. Polis, İzmir'deki ESP bürosuna kapıyı kırarak girdi.

ESP sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu paylaşımı yaptı:

Faşizm bu gece İstanbul ve İzmir'de partimize yönelik yeni bir torba operasyon düzenliyor. Çok sayıda ismin listeye konduğu saldırıda şimdiye kadar başta Eş Genel Başkanımız Özlem Gümüştaş olmak üzere 23 üye ve dostumuz gözaltına alındı. Elinizden geleni ardınıza koymayın!

Öte taraftan sosyal medya üzerinden yapılan bir diğer paylaşımda gözaltı görüntüleri yer aldı.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'da gözaltıları kınadı.

Hatimoğulları Twitter paylaşımında; "ESP’ye yönelik operasyonla ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve HDP PM üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda yoldaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Hiçbir baskı ve gözaltı mücadelemizi engelleyemeyecek! Yoldaşlarımızı serbest bırakın..." dedi.

Editör: TE Bilisim