Bugün saat 13.30' da HDK Eş sözcüsü Sedat Şenoğlu’na ve ESP' ye dönük gözaltı operasyonlarını protesto etmek amacıyla  HDP il örgütü İnönü Parkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Katılımcılar adına basın açıklamasını HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış yaptı.

Karakış açıklamasında; “Bugün sabah saatlerinde HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve bileşen partilerimizden Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyesi ve çalışanı keyfi bir şekilde gözaltına alınmıştır. Gözaltı sayısı bilebildiğimiz kadarıyla 14’tür. Bu göz altılarla, siyasi soykırım operasyonlarıyla Türkiye her gün biraz daha karanlık labirentlerin içerisine sürüklenmek isteniyor” dedi.

Karakış tarafından okunan basın metni şu şekilde;

“Biliyoruz ki faşizm varlığını idame ettirebilmek ve saltanatını daha da pekiştirebilmek için muhalif kesimleri bastırmak, mümkünse susturmak ister. Kaostan ve puslu havalardan beslenen, ideolojik kaynağını tam da buradan alan faşist rejimlere karşı direnmek tarihin bizlere yüklediği en anlamlı görevdir. Bu görevi yerine getirmede bir an bile tereddüt etmeyeceğimizi buradan bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz.

Türkiye halkları yokluğun ve yoksulluğun pençesinde cebelleşiyorken, her gün dışa bağımlılığımız biraz daha artıyorken, troller tarafından palazlandırılan ırkçı-milliyetçi saldırılarla halklar arası kardeşlik bağlarına ket vurulmaya çalışılıyorken,  bu ülke sorunlarını kendisine dert edinmiş ve çözümü konusunda mücadele veren insanlara baskı uygulamak, göz altılarla, tutuklamalarla sindirmeye çalışmak Türk siyasal rejiminin nereye doğru evrildiğinin bir fotoğrafıdır.

İşte Türkiye tam da bu noktadadır.

Bizler demokrasiye, barışa ve adalete inanmış insanlar olarak, kurmak istediğiniz monarşik rejime karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Halkların söz ve irade sahibi olmadığı her tür rejim gayrı meşrudur. İstibdat politikalarıyla varlığınızı idame ettirmeye çalıştığınızı artık tüm Türkiye halkları biliyor, görüyor. Biz de Türkiye’nin demokratik geleceği için mücadele eden insanlar olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; demokratik teamülleri içselleştirmeyen rejimler miadını doldurmuş olmasına karşın varlığını idame ettirebilmek için baskı ve zora her zamankinden daha fazla başvurur. İşte Türkiye tam da bu noktadadır.

Türkiye halkları gidişinizi büyük bir coşkuyla kutlayacaktır. Siz yasaları istediğiniz kadar kendi kişisel çıkarlarınıza ve çevrenize göre düzenlemeye devam edin. Hak, hukuk ve adaleti tanımayın. Biz zulmedenlere karşı direnenlerin yanında yer almaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki tarihte hiçbir halk hiçbir zaman zulmedenleri rahmetle anmamıştır. Biz de sizi rahmetle anmayacağız.

Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz; beyhude çabalarla ülke gündemini meşgul etmekten vazgeçin ve gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın diyoruz.”                                                                                                   08.09.2020

Editör: TE Bilisim