Faroe Adaları'ndaki geleneksel balina avcılığının en sadık savunucuları bile, Eysturoy adasındaki Skálabotnur plajının sığ sularına sürülen ve saatlerce kıvranan yaklaşık 1.500 yunustan oluşan bir süperpodun Pazar günü "acımasız ve gereksiz" katliamını kınadı. öldürülmeden önce.

Deniz Çoban kampanya 1980'lerden beri geleneksel Faroe “Grind” avı durdurmaya olmuştur grup, daha hayvanlar daha mahvolanları ile Pazar günkü avı “adaların tarihinin yunuslardan ve Pilot balinaların büyük tek öldürme” olduğunu iddia etti Japonya'nın Taiji kentindeki kötü şöhretli “Cove”da bütün bir sezon.

Ancak bu sefer, öldürmenin boyutu o kadar büyüktü ki, avı sıklıkla kültürel miraslarının bir parçası olarak gören birçok Faroe'lu bile tiksinti ifade etti.

Yerel yayın kuruluşu Kringvarp Føroya'nın Facebook sayfasında bir yorumcu, "Bu tür şeyleri görünce midem bulanıyor" derken, bir diğeri katliamı "tamamen korkunç" olarak nitelendirerek "Farolu olmaktan utanıyorum" dedi.

Öldürmenin gerçekleştiği körfezdeki yerel Grind avcılık derneğine başkanlık eden Heri Petersen, çok fazla yunusun çok uzun bir mesafeden körfeze sürüldüğünü ve sahilde onları öldürmek için çok az insanın beklediğini söyledi. onların ıstırabı.

Yerel In.fo haber sitesine “Olanlardan dolayı dehşete düştüm” dedi. "Yunuslar, öldürülmeden önce çok uzun süre sahilde kıvranarak yattı."

Geleneksel avın hayatta kalması için kampanya yürüten Faroese Grind Association'ın eski başkanları Hans Jacob Hermansen, yerel Kringvarp Føroya yayıncısına, “korumak için yaptığımız tüm çalışmaları mahvettiğini” söylediği olay karşısında şok olduğunu söyledi. 

Halefi Ólavur Sjúrðarberg, “Herkes cebinde bir kamerayla dolaşırken dünya bugün çok daha küçüldü” dedi. “Bu, Grind söz konusu olduğunda bizim hasta olmamızı dileyenlere bir hediye.”

İzleyicilerin kıyıdan gelip izlemesi ve avlanan etlerin geleneksel olarak katılan aileler arasında paylaşıldığı, herhangi bir fazlalığın daha sonra yerel köylüler arasında yayıldığı Eziyet, birçok Faroe halkı için önemlidir.

Ancak bir yerel Danimarkalı Ekstra Bladet gazetesine, yerel halkın bu kadar yunus eti tüketmek istemesinin hiçbir yolu olmadığını söyledi.

“Benim tahminim, yunusların çoğu çöp kutusuna veya yerdeki bir deliğe atılacak” dediler. "Bölge başına kotalarımız olmalı ve yunusları öldürmemeliyiz."

Balina avcılığına karşı kampanya yürüten Sea Shepherd'ın küresel CEO'su Kaptan Alex Cornelissen, küresel bir pandeminin ortasında "Faroe Adaları'nda bu ölçekte bir doğaya saldırı görmenin kesinlikle dehşet verici" olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim