Müfettişler, Nice'teki ölümcül saldırının failiyle temas halinde olduğuna inanılan bir adamı sorguluyorlar. Şüpheli bıçaklı bir kilisede onlara saldırdığında üç kişi öldürüldü.

Cuma günkü medyada çıkan haberlere göre, Nice'teki bir kilisede üç kişiyi öldüren şüpheli bıçaklıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Yargı kaynaklarının aktardığı bazı haber ajanslarına göre, Fransız yetkililer 47 yaşındaki bir adamı saldırganla temas halinde olabileceği şüphesiyle sorguya çekti.

Şüpheli, Akdeniz kentinin kalbindeki Notre Dame Bazilikası'nda meydana gelen saldırının ardından Perşembe günü geç saatlerde gözaltına alındı.

Baş şüphelinin polis tarafından vurularak hayati tehlike arz eden bir durumda ve polis gözetimi altında hastaneye kaldırılan 21 yaşındaki Tunuslu biri olduğu belirlendi.

Müfettişler, saldırganın kilisede çalışan 55 yaşındaki bir adamın boğazını kesmeden ve neredeyse 60 yaşındaki bir kadının kafasını kesmeden önce kiliseye girdiğini söylediler. Ayrıca kiliseden kaçan ve daha sonra yaralarından ölen 44 yaşındaki bir kadını bıçakladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cinayetleri, hükümetin Fransa'nın terör alarmını maksimum seviyeye çıkardığı bir "İslamcı terör saldırısı" olarak nitelendirdi. Macron, Cuma günü bakanlarıyla saldırı üzerine acil bir toplantı yapacak.

Saldırgan hakkında ne biliyoruz?

Fransa'nın terörle mücadele zalimi Jean-Francois Ricard, 21 yaşındaki zanlının Eylül ayı sonunda İtalya'nın Lampedusa adasına Avrupa'ya geldiğini söyledi.

9 Ekim'de Fransa'ya geldi ve saldırıdan önce Perşembe sabahı erken saatlerde trenle Nice'e gitti.

Ricard, 21 yaşındaki adamın üç bıçak, iki telefon ve bir Kuran kopyası taşıdığını söyledi.

Editör: TE Bilisim