Perşembe günü FBI , Michigan'ın Demokrat valisi Gretchen Whitmer'ı kaçırma planıyla ilgili olarak, valinin Covid-19 salgını sırasında işletmeleri kapatmak ve seyahati durdurmak için verdiği "tiranca" idari emirlere misilleme olarak suçlandı. Bu, bu yılın ilkbaharında, Michigan eyalet başkentinde ve Whitmer'ın evinde gerçekleşen bir dizi silahlı protestodan sonra geldi.

Whitmer, salgın sırasında katı engelleme önlemleri uygulayan tek Demokrat sallantılı eyalet valisi değil. Ancak o valiler arasında kadın olan tek kişi ve aynı zamanda en şiddetli gerici sağcı aşırılığın hedefi olması da tesadüf değil. Whitmer'ın fiziksel güvenliğine yönelik ciddi tehditler, günümüzün siyasi ve kültürel ikliminin kadınlar için yarattığı artan tehlikenin bir göstergesidir.

Kadın düşmanı dil

Mayıs ayındaki protestolar, Whitmer'ın Covid-19 virüsünün yayılmasını yavaşlatmak için uygulamaya koyduğu salgın kontrol önlemlerine tepki olarak gerçekleşti ve hem aşırı güç gösterisi hem de protestocuların çoğunun kullandığı şiddetli, kadın düşmanı dil için dikkate değerdi. 

Ülkedeki pek çok vali, ilk büyük koronavirüs enfeksiyonları dalgası sırasında benzer şekilde ciddi kısıtlamalar getirmesine ve birkaç eyalette silahlı protestolar baş göstermesine rağmen , Michigan protestoları belki de en rahatsız edici olanıydı.

Kurşun geçirmez yelek giydiler

Yüzlerce protestocu, bazıları silahlı, Lansing'deki Michigan eyaleti başkent binasına baskın düzenledi, Konfederasyon bayrakları dahil ırkçı teçhizatı salladı ve Whitmer'a karşı şiddet çağrısı yaptı. En kınanacak örneklerden birinde, bir Cumhuriyetçi eyalet Temsilcisi adayı, kahverengi saçlı bir bebeği (  bir ilmikle astı . Michiganlı kadın milletvekilleri çalışmak için kurşun geçirmez yelek giydiler ve hayatlarından korktuklarını söylediler. 

"Zorba sürtük"

Bu arada Facebook'ta, özel gruplardaki insanlar, Whitmer'ın linç edilmesi, dövülmesi veya başının kesilmesi için ona kötü bir cadı veya kötü bir kraliçe olarak atıfta bulunarak çağrı yaptılar. O bir menopoz öğretmeni, zorba bir anne ve bir "zorba sürtük" e benzetildi. Bir gönderi, "özgürlük ağacını zorbaların kanıyla sulamak" çağrısında bulundu.

Birçoğu, Başkan Donald Trump'ın, taraftarları "MICHIGAN'I ÖZGÜRLEŞTİR!" protestolar için bir katalizör olarak. Ve gerçekten de, şiddetli protestocuların savunduğu şiddeti kınamak yerine, başkan Whitmer'ı "birazcık vermeye" çağırarak , "Bunlar çok iyi insanlar ama kızgınlar. Hayatlarını güvenli bir şekilde geri istiyorlar!"

"Michigan Valisi Whitmer korkunç bir iş çıkardı"

The Detroit News'e göre, Whitmer'ı kaçırmayı planlayan komplocular , Michigan milis grubu Wolverine Watchmen'e ulaşmadan önce Haziran ayında İkinci Değişiklik mitinginde bir araya geldi . Gelen FBI beyanname , grubun liderlerinin, Michigan ikamet eden Adam Fox biri, şöyle devam "Koparma ve kapmak dostum. Kepçe Vali f ***. Sadece * ltak b yakala", "She ve Kahrolası lanet olası şu anda sahip olduğu gücü seviyor. "

Beyaz Üstünlükçü

Bu arada Trump kampanyası, komplo haberleri çıktıktan sonra bile Whitmer'a saldırmaya devam etti. Trump'ın kampanya yetkilisi Jason Miller , Fox News'ten "Nefret hakkında konuşmak istiyorsak, o zaman Vali Whitmer, aynaya bakın - her gün kalbinde Başkan Trump'a karşı böyle bir nefretle uyandığı gerçeğine" dedi .

Twitter'da Trump , "Michigan Valisi Whitmer korkunç bir iş çıkardı" dedi ve onu eyaleti kapattığı için suçladı ve onu kaçırma ve potansiyel olarak suikast planını engelleyen "Adalet departmanım" için kendisini tebrik etti. "Teşekkür etmek yerine bana Beyaz Üstünlükçü diyor ... Vali Whitmer - eyaletinizi açın, okullarınızı ve kiliselerinizi açın!" Perşembe gecesi Fox News'e verdiği röportajda Trump, Michigan halkını "mahkumlara" benzetti.

Kürtajları reddediyor

Kurbanı suçlayan bu dil, bugünün GOP'unda olduğu gibi, bir saldırı tüfeğiyle eyalet sınırlarını aşan ve üç Black Lives Matter'ı vurmaya devam eden genç Kyle Rittenhouse'u savunmak için kullanılan "ne bekliyordun" çerçevesi gibi. protestocular, "meşru müdafaa" meselesi olarak ikisini öldürdü. Ama aynı zamanda cinsel saldırıyı savunmak için kullanılan dili de hatırlatıyor: "Böyle giyinmişsin, ne bekliyordun?" Ve akıl yürütme kadın kürtajlarını reddediyordu: "Neden bacaklarınızı kapatmadınız?"

Bu çerçeve, şiddeti beyaz erkeklerin gücü veya güç duygusu tehdit edildiğinde doğal bir tepki olarak ele alıyor. Çünkü bu bahaneler hiçbir zaman beyaz olmayanlara veya kadınlara sunulmaz.

İç terörü kışkırtır.

Kaçırma arsa ayrıntıları soğutma edilmektedir. Komplocular defalarca evinde valiye casusluk yaptılar ve bir noktada kolluk kuvvetlerinin takibini kesmek için bir köprüyü havaya uçurmayı düşünerek ateşli silahlar ve patlayıcılarla eğitim tatbikatları yaptılar.

Whitmer, kendisini Twitter'da, Beyaz Saray brifing odasında ve Fox News'te birkaç kez tiradlarda seçen başkanın hayatına yönelik tehditlerin bir kısmını kendi başına attı . On Good Morning America Cuma günü, vali, "diye benimle ilgili tweeted olan her zaman, o söylediği her seferinde 'Michigan kurtarmak' belirtti ve ben ediyoruz 'iyi insanlar onlar yüzünden tutuklandı çok insanlarla müzakere gerektiğini söyledi "Bu daha çok iç terörü kışkırtır."

Trump'ın 2016 zaferi, siyasi kariyeri sona erdiren bir ses kaydı olması gereken şeyin hemen ardından geldi - Trump, onları "p * ssy tarafından yakalayabildiğinden övünüyor - ve bu da, cinsel saldırı konusunda ulusal bir hesaplaşmaya yol açtı. 

Ancak feministlerin sayısı ve gücü arttıkça bile, muhafazakarlar Trump'ta ters yönde dönüş yapmak için beklenmedik bir fırsat görmüş gibi görünüyor. 

Başkanın maçoluğu ve toksik erkekliği, eski moda cinsiyet rollerini güçlendiriyor - Tomi Lahren gibi, Joe Biden'ın "o maskeyle bir çanta da taşıyabilir" diyen ilham verici yorumlar Cinsiyet eşitliği açısından saati geri alma girişimleri, Betsy DeVos'un , Kurbanlardan ziyade cinsel saldırı ile suçlananlar için korumaları güçlendiren Başlık IX düzenlemelerinde yaptığı değişikliklerde de görülebilir .Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'nın yardımı , başkanını güvenilir bir şekilde tecavüzle suçlayan yazar E. Jean Carroll tarafından açılan bir hukuk davasıyla mücadele ediyor .

Kadın işgücüne sahip sektörler

Salgın sırasında tüm bu sistemik cinsiyet eşitsizlikleri arttı . Orantısız bir şekilde kadın işgücüne sahip sektörler, ev sahipleri, çocuk bakımı çalışanları, salon çalışanları ve diğerleri gibi işten çıkarmaların en çok etkilediği sektörlerdi. Okullar kapandıkça, ev işlerinin ve çocuk bakımının yükünü daha şimdiden üstlenme olasılığı daha yüksek olan kadınlar, tam zamanlı çocuklara bakmak için işlerini bırakma olasılıkları daha yüksekti. 

Kadınlara erkeklere oranla çok daha yüksek marjlarla zarar veren aile içi istismar vakaları , tecrit tedbirlerinin devreye girmesiyle birlikte tavan yaptı. Muhafazakarlar Roe v. Wade'e saldırırkenve onlarca yıldır aralıksız kürtaja erişim, tehdit hiçbir zaman Yargıç Ruth Bader Ginsburg'un ölümünden ve onun yerine Amy Coney Barrett'ın aday gösterilmesinden sonraki kadar mevcut olmamıştır. 

Trump ve sağ kanadın dili kadın düşmanlığı

Barrett, annelik hakkı ve geniş ailesi için defalarca övgüde bulundu ( Başkan Yardımcısı Mike Pence'in VP tartışması sırasında yaptığı gibi ), kariyeri boyunca sesli olarak kürtaj karşıtı olmuştur ve altüst etmek isteyen muhafazakar yargıçlara katılması yaygın olarak beklenmektedir. dönüm noktası kararı.

Trump ve sağ kanadın dili kadın düşmanlığı ve şiddeti normalleştirmeye devam ederken, yönetimin politikaları ve siyaseti kadınların ihtiyaç duyduğu korumaları kaldırmaya devam etti. Tıpkı Trump'ın şiddet yanlısı beyaz üstünlükçüleri kınamayı reddetmesi, Proud Boys ve boogaloo hareketi gibi grupları cesaretlendirdiği gibi, cinsiyetçi dili ve eylemleri de kadın gücünü vahşet ve terörizmle cezalandırmaya çalışan erkekleri cesaretlendiriyor.

Vali Whitmer aleyhindeki komplolar buzdağının sadece görünen kısmı.

Kathleen Walsh

CONTRIBUTING WRITER

Kathleen Walsh is a freelance writer and editor in New York City focused on the intersection of feminism, culture, and politics. Her work can be found in CosmopolitanRomper, and elsewhere.

Editör: TE Bilisim