Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Yeşilbağlar İlkokulunda öğrencilerin yaşadığı olumsuz koşullara bilinçli olarak duyarsız kalan ve velilerle karşı karşıya gelen, onlara olmadık hakaretlerde bulunan okul müdürünün görev yeri değiştirildi.

Yeşilbağlar İlkokulunda Okul Müdürü olarak görev yapan Mehmet Ali Cankurt yaşanan olaylardan kaynaklı olarak okul müdürlüğü görevinden alınarak Baklalı Emin Veyisoğulları İlkokuluna öğretmen olarak gönderildi.

Geçtiğimiz hafta haber merkezimizle bağlantı kurarak çocuklarının eğitimiyle ilgili okulda yaşadıkları sorunları paylaşan veliler okul müdürünün görev yerinin değiştirilmesinden memnun olduklarını belirttiler.

Yeşilbağlar İlkokulu velileri çocuklarının eğitim haklarından diğer öğrenciler gibi yararlanmasını istedikleri için basın açıklaması yapmışlar ve açıklamaları kamuoyunda epey ses getirmişti.

Öğrenci velileri, “biz eğer bu tepkiyi vermeseydik çocuklarımız konteynerde ve fiziki koşullarının tamamen olumsuz olduğu ortamda ve bir kısmı da ayakta olmak üzere eğitim göreceklerdi” dediler.

Başta bunu kamuoyuna taşıyan Habere Güven’e, Adana Valiliğine ve İl – İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Öğrenci velileri sorunun çözülmesi noktasında okul müdürünün kendileriyle birlikte hareket etmesi gerektiğini ama kendilerini muhatap bile almaktan kaçınması sürecin bu şekilde ilerlemesine neden olduğunu açıkladılar.

Okulun isminin bu şekilde basına ve kamuoyuna yansımış olmasının artık bir zorunluluk olduğunu bunu da istemeye istemeye yaptıklarını açıkladılar.

https://www.habereguven.com/adana-yuregir-yesilbaglar-ilkokulunda-veliler-cocuklarinin-sagliksiz-kosullarda-egitim-almalarina-tepki-gosterdi/
Editör: TE Bilisim