Basında çıkan haberlere göre, grup kaçırıldıklarında Port-au-prince'deki bir yetimhaneden ayrılıyordu.

Basında çıkan haberlere göre, Haiti'nin başkentinde aralarında çocukların da bulunduğu 17 Hıristiyan misyonerden oluşan bir grup çete üyeleri tarafından kaçırıldı.

New York Times, Port-au-Prince'deki güvenlik görevlilerine atıfta bulunarak, misyonerlerin Cumartesi günü bir otobüsten kaçırıldığını söyledi.

Raporda, grubun bir yetimhaneden ayrıldığı ve bazı üyelerini bırakmak için havaalanına gittiği belirtildi.

AFP haber ajansı da bir güvenlik kaynağına atıfta bulunarak, grubun Port-au-Prince ile Dominik Cumhuriyeti sınırı arasındaki bölgede aylardır hırsızlık ve adam kaçırmayla uğraşan silahlı bir çete tarafından tutulduğunu söyledi.

Associated Press, ABD merkezli Hıristiyan Yardım Bakanlıklarının çeşitli dini misyonlara, kaçırılan grubun Haiti'de bir yetimhane inşa ettiğini söyleyen bir mesaj gönderdiğini söyledi.

AP'ye göre bir dakikalık mesaj, "Bu özel bir dua uyarısı" dedi. “Çete üyelerinin tövbe etmesi için dua edin.”

Mesaj, misyonun saha direktörünün ABD Büyükelçiliği ile çalıştığını ve saha direktörünün ailesinin ve kimliği belirsiz bir adamın yetimhaneyi ziyaret eden herkes kaçırılırken misyonun üssünde kaldığını ekledi.

ABD hükümet sözcüsü, kaçırılma haberlerinden haberdar olduklarını söyledi.

Sözcü, daha fazla yorumu reddederek, "Yurt dışındaki ABD vatandaşlarının refahı ve güvenliği, Dışişleri Bakanlığı'nın en yüksek önceliklerinden biridir" dedi.

Haiti, Başkan Jovenel Moise'in 7 Temmuz'da özel konutunda vurularak öldürülmesi ve Ağustos'ta Haiti'nin güneybatısında meydana gelen ve 2.200'den fazla kişinin ölümüne neden olan 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından azalan çete bağlantılı adam kaçırma vakalarındaki ani artışla bir kez daha mücadele ediyor. .

Yetkililere göre çeteler binlerce dolardan 1 milyon dolara kadar değişen fidye talep etti.

Geçen ay Port-au-Prince'de bir kilisenin önünde bir diyakoz öldürüldü ve karısı kaçırıldı.

Haiti'nin başkentinde bulunan bir sivil toplum grubu olan İnsan Hakları Analiz ve Araştırma Merkezi'ne göre, 2021'in ilk üç çeyreğinde 600'den fazla adam kaçırma kaydedildi, geçen yılın aynı dönemine göre 231 kişi kaçırıldı.

Editör: TE Bilisim