Yeni Çağ mahalle sakinlerinin ani çağırısıyla doğa katliamı balıkların ölümüne şahit olduk CHP Defne Meclis Üyeleri olarak konuyu irdeledik.

CHP DEFNE MECLİS ÜYESİ Grup Başkan VEKİLİ Semir Baklacı, DEFNE BELEDİYESİ BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ Ahmet BİLGİN, HATAY ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI Sabit KÖSE ve  CHP DEFNE İLÇE BAŞKAN YRD. Ahmet KABAALİ   ASİ nehrinde incelemelerde bulundu,

İnceleme sonrası yapılan açıklamada; "Maalesef suyun sulama kanallarına kanale edilmek üzere değişik yerlerde yapılan bentler suyu tamamen kesmiştir. Yaşanan balık ölümleri, yayılan pis kokular, kirlenen sular bizim kaderimiz değildir. Bu nedenle sadece lağım sularının aktığı bölgede milyonlarca balık ve değişik canlılar telef olmuştur. Bu nedenle acilen Hatay Valiliği, İl Tarım Müdürlüğünün konuyu araştırıp müdahil olması gerekmektedir. Bentlerin belirli bir seviyeden sonra açılması Asi nehrine temiz su takviye edilmesi elzemdir. "dendi

Bu nedenle biz Defne Belediye Meclis Üyeleri olarak bu konunun takipçisi olacağız, inanıyoruz ki doğanın sesi halk olacaktır. Halkın sesine de Valilik kulak asacaktır. Doğanın kanunlarına karşı gelmiş, yüzyıllardır var olmuş, 3 ülkeyi aşmış geçtiği şehirlerde medeniyetler kurulmuş.. Doğa harikası şehrimizin can damarı ASİ.

Bu durumda olmamalı! Bunu sen, ben, siz, onlar, bu şehirde olan her insan kabul etmemeli. Onun için gelin hep beraber, suyunu, doğallığını, berraklığını, içinde ki yaşamı ve habitatı sürekli hale getirelim. Bu nehirde temiz su akması için tek yürek olalım!

Herkese çağrımızdır ASİ'Yİ YAŞATALIM.

Editör: TE Bilisim